Fixa, dona, greja

I dag har liksom varit en sån där fixardag igen. Det har varit möte på 14-åringens skola för att försöka få till en lösning på det här att han inte vill gå dit, och nu ska vi göra ett nytt försök under de två veckorna som återstår, där han ska få gå på eftermiddagarna bara. Och sista dagen slår vi till med en heldag, om han annars bara kunnat sova natten innan, förstås. Det var ett helt okej möte, de lyssnade och ville verkligen hjälpa 14-åringen, vilket känns skönt. Samtidigt blir jag alltid lite extra sliten de här dagarna, för jag kan ju inte påstå att jag tycker såna där sammankomster är särskilt kul.

Efter mötet drog vi till närmaste lilla staden, 14-åringen och jag, för att köpa mer blomkrukor, jord och så en vattenspridare och barkduk. Ett gäng rejäla blompinnar fick också följa med hem. Det blev ett riktigt tattarlass av det hela, med jordsäckar både i skuffen och i baksätet, haha. Jag skulle så klart ha tagit kort på det, men glömde alldeles bort det. Jag hade fullt upp med att äta glass när jag väl hade fått allt in i bilen och betalat. 😛

12 jordsäckar ser mycket mindre ut under äppelträdet än det gjorde i bilen, så mycket kan jag ju säga… 😛

Klockan gick snabbt i dag, och det slutade med hämtpizza så att jag skulle få fokusera på trädgårdsgrejs i kväll. Jag har ju fortfarande potatis som behöver komma i jord illa kvickt, och sen måste jag ju få till ett pumpaland med det snaraste också. För inte att tala om att solrosorna behöver akut få komma ut, och att mina Morning glory också börjat bära iväg så det står härliga till. Iiii, jag har att göra!

Jag fick i alla fall fixat en till rad för potatis, och har nu fått ner all Princess också, undantaget två stycken. Sen har jag två påsar Gourmand också som ska i jord, typ 10 potatisar av den. Det blir till att fortsätta gräva i morgon!

Så mycket mer hann jag inte i dag, utan jag får fortsätta i morgon. Men då hoppas jag hinna med desto mera. Jag måste i alla fall påbörja pumpalandet då, men jag är lite i valet och kvalet hur jag ska göra. Jag har bestämt mig för att göra små jordkullar åt dem, med jordsträngar där den kan få slingra sig. Men de där jordkullarna behöver vara 60 cm höga (det blir nog minst två säckar jord per kulle, så sex säckar för tre plantor), och jordsträngarna behöver vara 30 cm djupa. Först tänkte jag att jag skulle gräva, men jag har ändrat mig. Platsen där jag tänkte ha pumpaplantorna har inte så bra jord, och det är väldigt dött uppe vid ytan också, så jag tänkte helt sonika bygga pumpaland ovanpå den mer eller mindre döda gräsmattan där. Varför gräva sig ner när det ändå inte finns någon bra jord under ytan, och jag ändå måste tillföra all jord? Så jag bygger ovanpå istället. Men då dök nästa grej upp – jag hade nämligen tänkt ha barkduk som underlag, för att slippa att ogräs tränger upp i jordhögarna. Men nu ikväll är jag lite tveksam till om jag ska göra så, och om jag istället ska offra lite kartonger för ändamålet. För tänk om vi flyttar härifrån och den som tar över inte alls vill ha en massa odlingar, då kan de ju bara dra ut all den där jorden på gräsmattan och så en fin gräsmatta på den ytan igen om jag har lagt kartong under (den multnar ju). Men om jag har lagt barkduk, så måste den friläggas först och tas bort, vilket blir ett jäkla pyssel. Så jag vet inte. Kanske ska jag inte alls ta så mycket hänsyn till en presumtiv framtida boende?

Jag får helt enkelt bestämma mig i den frågan i morgon, för då ska jag åtminstone påbörja pumpalandet. Och så ska jag en gång för alla få ner all potatis, baske mig. 😛 Inte för att jag kommer vara färdiggrävd efter det, jag har ju fortfarande morötter, polkabetor och rädisor som behöver få någonstans att bo. Men det blir inte i morgon i alla fall. I morgon är det pumpor, potatis och äppelträd som står på agendan. Ett av mina äppelträd har några döda grenar som behöver tas bort, så det är också prioriterat i morgon. Och bara så ni vet, så kommer det vara väldigt mycket trädgård i bloggen den här veckan… Sweet lord, vad mycket det händer just nu! 😛

Dagens braiga:
1) 16-åringen har fått tid hos BUP den 29. juni! Hurra!

2) Långkoftan är klar så när som knapparna, och ligger nu i blöt. 😀

Om jag redan nu funderar på nästa sån här kofta att sticka? Jajemen! 😛

På söndag är det förresten mors dag här i Sverige. Jag har passat på att köpa lite sommarläsning och ett par tygbitar för att sy mer underkläder i den anledning. Bäst så, så får man det man vill ha. 😉 Förvisso lär jag nog inte hinna få det innan söndag, men det gör inget. Jag väntar så gärna på de godbitarna. 😀

Böckerna jag har beställt är två gamla återseenden som jag längtar efter att ligga i hängmattan och läsa om i sommar, och en ny jag inte läst förut. De två första är Det – Stephen King, och Liftarens guide – Douglas Adams, och den sistnämnda är Törnrosor, även den en Stephen King-berättelse. Jag längtar! (…och låtsas inte om travarna med olästa böcker som ligger och väntar på mig redan, och att jag har tre böcker att hämta på biblioteket också…host… 😛 ).

Nå, nu är det väl bäst man lägger sig på laddning inför morgondagens trädgårdsbonanza. 🙂

2 kommentarer

  1. Jag röstar för kartonger!!
    Jag har massor liggandes. Eller be att få på affären om du inte vill offra egna bra 😊

    1. Author

      Ja, jag har också landat i att jag ska använda kartonger, så så får det bli! 🙂 Bra idé att kolla på affären förresten, för att slippa offra egna, bra kartonger! Inte omöjligt att jag gör det. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *