Fånga drömmar.

När en dröm stängs, öppnas en annan. Eller var det dörrar? Nå, det spelar ingen större roll. Jag har i alla fall ägnat morgonen och förmiddagen åt att fundera vidare på det här med ytterligare utbildning, och hur jag ska förhålla mig ifall jag inte kommer in på röntgensjuksköterska nu i höst (vilket jag får räkna med att jag inte gör, eftersom jag anmälde mig så sent). Frågan är då – ska jag se min känsla inför att jobba inom just det området som om jag hittat den ende rätte, eller kan det vara som det annars är med kärlek över lag, att ‘den ende rätte’ faktiskt kan vara olika personer vid olika tidpunkter i livet?

Naturligtvis kan det finnas flera ‘den rätte’ där ute, det säger sig självt. Om det bara fanns én, vare sig det handlar om kärlek eller utbildningar, så vore det ju högst osannolikt att de skulle finnas inom räckhåll för oss alla, och att många människor skulle få uthärda sina liv olyckliga eftersom just deras ende rätte råkade befinna sig på andra sidan jordklotet, och man inte får några koordinater eller ens en idé om var hen kan tänkas befinna sig. Nej, den ende rätte ligger så klart innanför ramarna för vad som är åtkomligt för oss, åtminstone så långt som att vara medveten om deras existens – hur skulle vi annars kunna känna som vi gör?

Nu blev det väldigt filosofiskt och djupt här, och det var inte alls meningen. Vad jag ville komma till var mest bara att det kan finnas andra alternativ där ute, både i kärlek och utbildning. Så jag satte mig ner nu på förmiddagen, och gick igenom en rad olika alternativ. Och jag hittade faktiskt ett till som jag fastnade för. Och som jag skickade iväg en ansökan till.

Jag har ju redan en pågående master i retorik, som jag alldeles tappat ångan för/på/i. Inte för att ämnet inte är intressant, utan därför att sannolikheten att jag hittar en forskningstjänst inom området efteråt är ganska obefintlig, som jag bedömer det (jag har väldigt mycket rätt i det också, för den delen). Så den ligger liksom mest där, och stör lite, eftersom jag gärna hade velat ha en master också. Men det som inte fallit mig in, är att jag även är behörig för masterstudier i litteratur, eftersom jag hade litteratur som B-ämne i min fil.kand. Och inom det området är det lite lättare att hitta jobb åtminstone efter avslutad utbildning. Oklart hur det ligger till med forskning, men jag anar att det kan finnas något större hopp även på den punkten.

Jag skickade i alla fall en ansökan, för även det programmet var öppen för sen anmälan. Jag anslår mina chanser att komma in redan nu i höst som hyfsat goda på den utbildningen, vilket innebär att jag kommer vara halvvägs genom en master innan det på allvar är dags att besluta om jag ska söka röntgensjuksköterska nästa år. Det är ju en hyfsad utgångspunkt, tycker jag. Jag kan göra något vettigt av det kommande året oavsett om jag kommer in på röntgen i år eller ej, och kommer jag inte in, så har jag två vettiga möjligheter nästa höst – antingen göra klart min master i litteratur, eller om jag känner att jag trots allt vill söka röntgensjuksköterska då, så kan jag göra det, och tweaka min master lite så att jag tar ut en magister istället.

Allting löser sig, på ett eller annat sätt.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *