Existensiella funderingar

Det har varit en del av ovanstående i dag, efter ett ganska omvälvande och tungt samtal jag hade tidigare i dag. Jag försökte skriva ett inlägg om det, men insåg att jag inte är orkar posta det just nu, det blev FÖR personligt. Kanske någon annan dag. Att jag nämner det är bara för att jag ändå vill berätta hur det påverkade mig och hur min dag har blivit. Att jag känt mig jävligt liten i dag, kan man säga, och att jag känt mig lite som Don Quijote.

På den mera positiva sidan så är ryggskottet bättre i dag, efter att jag i går eftermiddags/kväll insåg att det är ett muskulärt ryggskott, vilket ger mig betydligt större möjligheter att påverka tillfrisknandet. Vilket jag också gjort. Jag har skrivit mer om det i min andra blogg, som du hittar HÄR. Jag har även fått paket på posten, bland ett med lite garn i och ett med ett par adventskalenderpaket. Och så har jag fått tag på “min” rörmokare, som ska försöka hinna förbi mig så fort han kan, för att hjälpa mig med avloppet. Så i de avseendena har det varit en bra dag.

Mer vantstickningsgarn inför vintern. 🙂

Jag tog mig dessutom in i duschen i kväll, och lyxade till det med en ansiktsmask efteråt. Lite bökigt dock att jag måste ha proppen i badkaret medan jag duschar eftersom det rinner så sakta ur avloppet, men det var det värt. Det var en alldeles ljuvlig dusch efter dagens tränings-städpass (se min andra blogg, länkad här ovan), och jag hoppas det kommer bidra till en riktigt skön natts sömn.

Jag har förresten fuskat lite med studierna i dag, och bara tittat på föreläsningen och inte gjort en enda fråga av de 21 sidorna vi hade att arbeta med efter dagens föreläsning. Dels för att jag behövde fokusera på att bli av med ryggskottet, och dels för att dagens avsnitt var om sinnena, och på alla de gamla tentorna så har det bara varit en enda 1-poängsfråga på det ämnet. Så det känns som att är det något avsnitt jag kan fuska lite med, så var det dagens. Och nu är det bara fem föreläsningar kvar, så är jag färdig! 😀 Ja, med föreläsningarna då. Sen återstår ju om-duggan och tentan också.

Det är med lite blandade känslor jag avslutar den här dagen. Å ena sidan en mentalt utmattande dag, å andra sidan en mentalt okej dag. Å ena sidan en fysiskt tung dag, å andra sidan en fysiskt bättre dag än i går. Å ena sidan en dag då jag känner mig mer desillusionerad än jag gjort på länge (trots att jag inte trodde jag kunde bli mer desillusionerad än jag redan är), å andra sidan fortfarande med en gnutta kämparglöd kvar. Det är över huvud taget stora känslomässiga kontraster i dag.

Och mitt i allting sitter jag och undrar om jag skulle starta en svensk YouTube-kanal. Jag som har så gott om tid, haha! Men jag saknar det, saknar att göra videos, och jag önskar jag kunde ha en kanal jag jobbade med på heltid, med kreativiteter och skandinavisk kultur och natur och…ja, såna saker. Konstigt nog är det vad som pockar mest på min uppmärksamhet nu i kväll/natt, trots allt annat som varit i dag. Märkligt.

Jaja, några varv på ett kalenderpaket får avsluta den här dagen. I morgon tar vi nya tag! 🙂

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *