Ett ton tegelsten

Det är lite oklart vad som hände med den här dagen. Jag har känt mig riktigt erbarmlig, och varit extremt trött, dragits med huvudvärk och jag har haft frossa. Dock verkar jag, som vanligt, inte ha feber. Så jag vetisjutton vad det handlar om egentligen, men det är väl bara att gilla läget, vilket är vad jag har gjort också. Fast det känns allt lite som att jag släpar runt på ett ton tegelsten på någon vänster.

Dagen inleddes med konstigheter hos min bank också. Månatliga överföringar jag lagt in hade plötsligt försvunnit för den här månaden (men nästa månads överföringar fanns där), men inget hade dragits från mitt konto. Jag fick stå i kö till bankens chatt ett bra tag innan jag kom fram, och efter att ha förklarat mitt ärende och fått besked om att vänta medan handläggaren kollade upp vad det var frågan om, så fick jag vänta i 10 minuter på svar från honom, varpå chatten plötsligt stängdes ner. Bara att ställa sig i en ny kö, vänta in en ny handläggare, osv. Men medan jag väntade på att han skulle felsöka så dök plötsligt överföringarna upp igen, och den överföring som skulle ha gått i dag drogs plötsligt. Bara sådär. Vackert så, men handläggaren lyckades inte hitta vad som var fel och varför det hade blivit sådär från början.

Senare under dagen, när jag förde över pengar för att betala för Spotify, som går via min PayPal, så blev det på nytt problem. Denna gång drogs betalningen via PayPal som sedan drog från mitt bankkonto, och allt såg ut att vara frid och fröjd. Sedan dröjde det en halvtimme, så fick jag ett mail från Spotify om att PayPal hade backat på betalningen för att det inte fanns medel på mitt konto – trots att betalningen hade dragits från mitt konto. Ungefär där gav jag upp hela bankgrejen för i dag. Någon måste hålla på och starta om servrar eller nåt, så att hela systemet får hicka, eller så kör de någon konstig uppdatering inför årsskiftet, vad vet jag. Jag får vänta ut dem helt enkelt, och hoppas på att de styrt upp allting tills på måndag åtminstone.

Det var någonstans därefter som jag insåg att jag inte riktigt formtoppar i dag. Alla tankar på promenader eller träning skrinlades, och jag nöjde mig med en promenad ner på affären för att handla potatis och ris. De hade extrapris på potatis, och av någon anledning fick jag för mig att det var en 5 kg-säck, men det visade sig vara en 10 kg-säck. 10 kg är inte något jag normalt sett har svårt att bära, men om man inte är i form och säcken är utformad på ett sätt som gör att mina pygméarmar knappt når runt den (i alla fall när jag också har en tjock vinterjacka på), så blir det hela något av en extremsport. Man kan säga att jag kände mig rätt färdigtränad för dagen efter det där. 😛

Det är över huvud taget begränsat vad jag har åstadkommit i dag. Jag har knappt ens orkat sticka något, och min senaste figur har bara fått ett par varv till på första armen, inget mer. Jag har jobbat lite med boken jag skriver också, och fått till ett par sidor till, men något kvalitativt mästerverk är det inte. Inte ännu i alla fall. Och jag sliter lite med att jag tenderar att byta berättarperspektiv från första person till en extern berättare, vilket faktiskt är lite irriterande. Tror det är akademikern och efterforskaren i mig som orsakar det. On the bright side, så ser jag det åtminstone själv och kan korrigera för varv.

I övrigt har det varit en vilodag. Jag har kokat julte, druckit upp det sista av förra årets glögg som jag köpte på julmarknaden på Skokloster, och det har fikats en hel del. Och i kväll tog jag äntligen fram det hemgjorda julgodiset för första gången. Ja, vi har haft så mycket godsaker så det har faktiskt inte varit aktuellt innan. Och vi kommer ha mycket godsaker ett bra tag till, för det är inga små mängder godis jag gjorde innan jul.

Vår egen candy store har precis öppnat… 😀

Nu ikväll har jag för andra gången tupplurat på soffan, så vi får väl se hur det blir med sömnen i natt. Men närmast ska jag nog försöka se den där Aladdin-filmen med Will Smith, och se om jag inte kan få gjort färdigt åtminstone den första armen på figuren jag håller på att sticka. Vill så gärna få klart den så att jag kan börja fila på utseende och kläder också. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *