Ett spinningäventyr

Spinn-projektet går vidare. Det jag har åstadkommit så här långt är att få en av spinnrockarna att snurra åt båda hållen utan att drivlinan hoppar av – yeay! Helt klart en bra början och något som stärker förutsättningarna för att faktiskt lyckas spinna garn.

Jag har även fått tvättat upp första laddningen ull och fått den på tork. Lärdom: Klipp bort den värsta smutsen INNAN tvätt.

Ull på tork.

Jag ska inte ljuga – det har funnits mer än ett tillfälle då jag velat ge upp hela spinnrocken och bara köpa en ny istället. Sen gick jag in på Gudruns Ullbod på nätet och kom snabbt på andra tankar. Herredjeflar, vad de kostar nu för tiden!

Det här är en Ashford traditional, en av de billigaste modellerna. Den kostar 5700 kronor!
Vill man ha en Elizabeth, som är lite mer fancy, så får man bläddra upp 10900 kronor för den. Gulp!

Båda bilderna är lånade från https://gudrunsullbod.com/webbutik/ förresten, det bör jag kanske tillägga. Och det är naturligtvis inte deras fel att de här är så dyra! Bara så det är sagt. Det är helt enkelt dyra produkter, och grejer som min plånbok inte är i närheten av att klara av ekonomiskt just nu. Men jag är grymt glad att Gudruns Ullbod finns, för det är där jag enklast får tag på de reservdelar jag behöver till mina gamla skorvar. Och nån dag, då ska jag ha råd att köpa mig en sån där fancy rock också. Kanske rent av en sån där liten eldriven manick?

Fortsättning följer… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *