Ernestine

Har ni några förebilder? Jag spenderade en stor del av livet med att tänka att jag inte hade det, och att jag inte behövde det heller. Men för några år sedan, när livet var riktigt apjobbigt ett tag, så insåg jag att det där med att se till någon annan för inspiration kanske inte är så dumt ändå. Så man kan väl säga att jag blev lite mer öppen för hela idén med att hämta inspiration från andra.

En sån människa som står väldigt högt på min inspirationslista är Ernestine Shepherd. Hon är 83 år gammal nu, och sedan 2010 världens äldsta bodybuilder. Japp, du läste rätt – bodybuilder. Och inte bara det – hon började inte träna förrän hon var 56 år gammal! Alltså 10 år äldre än jag är nu…

Fast hon började inte träna för att bli bodybuilder, inte alls. Nej, hon började för att hon och hennes syster skulle handla baddräkter, och inte gillade det de såg i spegeln. Så de började träna tillsammans först, för att komma i form lite mer i största allmänhet bara. Men det ena gav det andra, och Ernestines syster började träna för att delta i bodybuildingtävlingar, och så småningom började Ernestine också. Men så dog hennes syster plötsligt av en hjärnblödning, och Ernestine tränade inte på flera månader, medan hon sörjde sin syster. Det var inte förrän en vän till hennes syster sa till henne att Velvet nog hade velat att hon skulle fortsätta, som Ernestine tog tag i träningen igen. Och det med besked.

I dag är Ernestine tränare för framförallt äldre kvinnor, och hon tränar lika hårt själv fortfarande också. Dels styrketräning, men hon springer också flera mil i veckan och hon har deltagit i flera maraton genom åren. Och trots sin ålder, så äter hon ingen medicin över huvud taget. Det är det nog inte många 83-åringar annars som kan skryta om…

Jag vet inte hur ni ser det, men för mig är Ernestine verkligen en inspiration vad gäller det här med att det aldrig är för sent, och att även om livet (och döden) händer, så kan man kliva tillbaka igen och fortsätta på den inslagna vägen på nytt. Och att man kan åstadkomma rätt häftiga grejer om man bara kan hitta den där passionen inom sig. När man hittar den, så uppnår man saker.

Now…var la jag nu min skivstång…?

Medan jag letar, så kan ni ju titta på den här söta intervjun med Ernestine på TheSistaHChick-kanalen på YouTube. Den är bara några minuter lång (jag ser till att videon startar precis där intervjun börjar), och ni bara MÅSTE se Ernestines supersnygga outfit! Love, love, love.

Just ja, om man vill läsa mer om Ernestines fitnessresa, så har hon skrivit bok om den också. Jag hade den på min önskelista hos Adlibris, men de har tydligen helt sonika plockat bort den nu. Men den finns på Amazon i alla fall, både som e-bok och som paperback.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *