En månad kvar

I dag var det jobb som stod på schemat, så jag hade vigt hela dagen åt det och inte planerat in något annat. Nå, nästan inget annat, för jag åkte faktiskt lite tidigare till jobbet i hopp om att hitta en parkering nära biblioteket, så att jag kunde få lämna tillbaka den där förbenade boken. Men icke, jag snurrade runt där ett tag, och fick sedan ge upp, eftersom jag behövde tid att hitta parkering närmare sjukhuset också.

Lyckligtvis ligger det en stor IP nära sjukhuset, där det inte är alltför ohemult dyrt att parkera. Nu kom jag undan med 65 kr för hela jobbpasset, jämfört med de 225 kronorna jag oftast fått betala annars. Ibland har jag dock fuskat lite, och betalat personalpriset fastän jag inte hade dekalen man ska ha i rutan då, och jag har haft turen att inte fått böter på det. Men i dag tänkte jag att jag äntligen skulle få tummen ur och gå och hämta en sån där dekal, så det gjorde jag. Och upptäckte samtidigt att vi som jobbar där just nu får parkera gratis om vi har dekalen – hurra! Innan hade alla gratis parkering under maj månad, men nu hade de ändrat det, så nu trodde jag alla fick betala igen. Det var en glad överraskning att de gjort på det här sättet, och riktigt skönt för min plånbok. 🙂

På jobbet gick det bra, men det blev den där sortens pass där man fick jobba precis hela tiden och det inte fanns några lugnare stunder. Fast patienten jag hade hand om var samtidigt både trevlig och go, så det var helt okej, och timmarna flög förbi. Jag trivs verkligen på sjukhuset!

Trött efter intensivt, men bra pass.

Det var samtidigt riktigt skönt att få sätta sig i bilen och åka hem efteråt. Och medan jag raskt rullade hemåt så slog mig tanken att det i dag är precis en månad kvar tills jag får veta om jag kommit in på utbildningen till röntgensjuksköterska. 9 juli kommer antagningsbeskedet, och det känns faktiskt lite pirrigt, även om jag känner mig hyfsat säker på att jag kommer komma in. Bara en månad kvar tills jag får veta! Jag tror tiden kommer gå fort, samtidigt som jag har kvar känslan av att det ju är EONER av tid innan man får besked från det att man ansöker till utbildningen. Jag sökte ju direkt när webbanmälan öppnade den 16 mars, och då blir det ju nästan fyra månaders väntetid innan man får besked. Men nu har det gått nästan tre månader redan! 🙂

Jag tillverkade ingen lunch innan jag åkte till jobbet i dag, utan bestämde mig för att istället göra varma mackor när jag kom hem i kväll. Sagt och gjort, så blev det. Måste dock försöka lägga över lite sådana sysslor på ungdomarna framöver, för jag går under om jag ska rådda allting här hemma ensam.

Ett lass med varma mackor (och då är det bara hälften av dem som är med på bilden).

Bäst i dag:
14-åringen bestämde sig för att hänga med kompisar, helt på eget bevåg. Den ena av dem är dessutom en klasskompis till honom – yess! Och den andre kommer börja i samma skola, fast klassen under honom, i höst, om jag fattat det hela rätt. Making progress! Kanske kan det gå att få honom att gå i skolan utan alltför stora problem i höst?

2 kommentarer

  1. Hurra för kompishäng!
    Hurra för gratis parkering!
    Hurra för bra jobbpass och få landa hemma igen!
    Hurra för varma mackor!
    Hahahaha hurra!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *