En månad kvar till jul!

I dag är det en månad kvar till jul! 😀 Man börjar onekligen ana att det är så, för det står adventsljusstakar utspridda lite här och där, adventsstjärnorna ligger i respektive fönster, redo att hängas upp, alla jullådor står framme på vardagsrumsgolvet, och i köket ligger mängder av delar till pepparkakshus redo att dekoreras. De sistnämnda var det meningen att vi skulle dekorera både i går och i dag, men livet kom emellan och vi har inte hunnit ännu. Detta är dessutom en väldigt kaosartad vecka, så det är lite oklart när vi kan tänkas hinna med, i alla fall jag. 14-åringen har ett något lugnare schema och kan nog göra det lite när han känner för.

Hm. Jag kanske skulle fråga 17-åringen om han känner sig pigg på att dekorera mitt hus… Det skulle ju underlätta högst avsevärt. Tror jag får höra om han är pepp på att göra det i morgon kväll. 🙂 I kväll hinner jag dock inte göra i ordning all frosting, för klockan är nu 19:30 och jag har precis börjat med matlagningen. Jo, vi har lite “kontinentala” vanor när det kommer till när vi äter middag i det här huset… 😛 I alla fall på veckodagarna. På helgerna kan det bli lite tidigare.

I alla fall, jag hinner inte göra i ordning frosting och lägga fram alla grejer i kväll, för nu är det matlagning på schemat, sedan måste jag göra mig i ordning och åka till jobbet. Jobbar natt nämligen….och ser inte fram emot det. Det här jobbet hos kommunen kan vara det tråkigaste jobb jag varit med om, det ska jag inte hymla om, och det är dessutom fruktansvärt tungrott. Man måste slå i pärmar och skriva för hand i skrivböcker bland annat, och för att svara på ett inkommande samtal måste man klicka FYRA gånger i TRE OLIKA program för att över huvud taget kunna svara på samtalet. Helt galet. Men jaja, jag tänker att det kanske kan gå att uthärda när jag får sitta där själv och kan pyssla med annat emellan samtalen. Och slipper jobba natt, för det känner jag faktiskt väldigt tydligt inte är min grej. Jag ska jobba kvällar, det är min melodi. Då mår jag bäst. 🙂

Hur som helst, bara en månad kvar till julafton! Iiiih, jag längtar! På schemat denna vecka är det tänkt att jag ska skicka julklapparna till Norge i morgon, men jag har fortfarande inte hittat något att paketera dem i. Får se hur och om jag hinner lösa det i morgon kväll kanske. Jobbar ju till 07:30 på morgonen, sedan måste jag skynda mig hem (tar ca en timme) och försöka sova så mycket jag bara kan och hinner innan kl 13, när jag har en föreläsning och grupparbete online fram till 16:30. Med lite tur kanske jag hinner sova 4 timmar i alla fall. Men jag kommer ju inte vara superpigg efter kursen, så hur mycket ork jag har att organisera paketering då återstår att se.

Nå, nu hinner jag inte fundera mer på den saken, det är hög tid att dra på sig utanför-huset-kläder och pallra sig iväg till jobbet. Wish me luck!

Nya tröjan får följa med till jobbet i dag. 🙂

Jo, förresten – jag har dragit igång lite veckovloggar på min svenska YouTube-kanal, så om ni vill se min fagra nuna “live”, så kan ni ju kasta ett öga där. 😉

2 kommentarer

  1. Åååh måste spana in din bvlogg!!
    Lycka till inatt ⭐

    …och have I got news for you… 😎

  2. Author

    Menåååååh – berätta!! 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *