En lördag i effektivitetens tecken

Att jag skulle sova ut ordentligt i dag rådde det ingen tvekan om, och jag satte inte på väckning förrän till kl 11 på förmiddagen. För all del var jag uppe till klockan var 2 ändå, så superlänge var det ju inte. Sen vaknade jag för all del före klockan ändå, typ vid halv elva, men det gjorde inget. Jag låg kvar och drog mig till strax efter 11 ändå. Sedan var det upp och hoppa, och få fixat det jag behövde göra innan jag satte mig i bilen och åkte till jobbet 12:30.

Under de där 90 minuterna hann jag i alla fall tömma diskmaskinen, ladda den på nytt och dra igång den, äta frukost, tvätta mig och dra på lite mascara, plocka ihop det jag behövde för att åka till jobbet, lasta in i tvättmaskinen och sätta den på timer så att den skulle vara klar precis lagom till att jag kom hem i kväll, och lite annat småjox. Och det kan jag säga, att det där med tvätten var riktigt nice. Sortering och slänga i maskinen före jobbet, och så bara behöva att hänga upp det efter jobbet. Gött! Så jag har gjort samma sak inför i morgon. Tvättmaskinen är lastad och satt på timer, och kommer gå igång strax före 9 i morgon bitti, och kommer vara klar att hängas upp vid 11-tiden, så att jag hinner få det gjort innan jag åker till jobbet. Det känns på något sätt som att det blir mindre jobb när jag gör så… Kanske för att jag normalt sett kör hela dagar med tvättmaskinsrally, så att när jag kommer till andra laddningen tvätt, så måste jag först sortera det som ska in i maskinen, ta med den kassen + en ren kasse ner för att hämta det som är färdigtvättat, tömma maskinen, lasta maskinen, och sedan upp två trappor, till övervåningen, för att hänga tvätt, vilket också brukar innebära att jag måste vika en massa tvätt först för att få plats med allt det nya som ska hängas upp. Det är som ett kretslopp, det hela, men det innebär ju också att de där bytena mellan maskinerna blir ganska mycket jobb. Att göra på det här viset ger inte alls samma arbetsbörda varje gång, så jag kanske ska göra det här till en vana. Jag får ju effektivisera där jag kan, ska jag hinna med allting. 🙂

Jobbet i dag skulle jag kunna säga en hel del om, men det går naturligtvis inte. Låt oss bara säga att de där sju timmarna krävde en hel del fokus och att man blir ganska trött efteråt. Men även i dag fick jag mycket beröm för hur jag hanterar patienterna. Det är inte utan att jag de gångerna tänker att jag kanske borde ha läst till sjuksköterska istället, för lite fallenhet verkar jag ändå ha för det där. Det, och så att jag kommer sakna avdelningen den dagen jag går helt över till röntgen. Men samtidigt är det ju inte sjuksköterska jag vill bli, och jag inser ju att mitt stackars ego nog är en smula svältfödd på positiv feedback på mitt jobb (det tillhör inte vanligheterna inom säkerhetsbranschen, och att sedan bara få två intervjuer på typ 1½ år, där ingen av dem ledde någonstans…ja, ni fattar. Mitt ego behöver få höra att jag gör ett bra jobb, helt enkelt). Så jag får väl njuta av min tid på avdelningen så länge jag kan, och se om jag kan och orkar göra några inhopp någon gång ibland efter att jag är färdigt utbildad röntgensköterska.

Väl hemma stod 14-åringen och gräddade pannkakor åt sig själv, och jag värmde en mikrolåda med röd curry. Tack gode gud för Icas frysdisk och mikrovågsugnar, för jag skulle inte få ihop saker och ting annars. Jag har helt enkelt inte tiden att göra några storkok att frysa in själv, och även om jag försökte så blir det inte så värst mycket kvar med tre killar i huset som går genom allt ätbart som en flistugg. Jag skulle behöva storkökskastruller för att kunna göra tillräckligt stora portioner för att det ska bli något att frysa in också. 😛

Medan jag väntade på att min mikrolåda skulle bli färdig, så passade jag som sagt på att hänga upp tvätten, som var klar precis lagom till att jag kom hem, som jag hade tänkt. Sedan blev det soffhäng, mat, lite bokläsning och stickningen igen. Jag kom nämligen på i går att jag hade ju lånat en bok på biblioteket digitalt, och behöver läsa klart den innan den 25:e oktober. Så jag fortsatte med den i kväll, efter att bara ha läst första kapitlet ungefär för några veckor sedan. Riktigt mysigt, och jag ser absolut en fördel med att läsa böcker på datorn, för då behöver jag ju inte hålla boken och det är enklare att sticka samtidigt. Win!

Boken i fråga är Katharinakoden av Jørn Lier Holst. Det är fortfarande tidigt i boken, men den är lovande!

Jag försökte få till en bättre bild på tröjan jag håller på med också, en som visar den faktiska färgen på den, för det har retat mig att färgen på bilderna ser helt fel ut jämfört med verkligheten. Det närmaste jag kom var den här suddiga bilden…:

Suddig bild, men färgen är i alla fall något närmare verkligheten.
Nu börjar flätmönstret som löper ner längs hela framstycket också att framträda.

Mjaha, roligare än så blev det inte i dag, är jag rädd. Sömn, jobb, disk, tvätt, bok och stickning, det var precis så mycket som jag fick plats med i dag. Men innan jag avslutar för i dag, så bara måste jag visa er hur mycket det regnade när jag åkte hem från jobbet i kväll! Jisses, alltså. Videon är 1½ minut lång, och kolla särskilt andra halvan… Alltså, torkarna orkade inte dra undan allt vatten från rutan och det var så mycket vatten på vägbanan att jag praktiskt taget vattenplanade mig hem mer än jag körde. Riktigt jobbigt att köra i och väldigt obehagligt med så mycket vatten på vägen. Men hem kom jag! 🙂 Hoppas det är lite torrare i morgon bara.

Blött var det här…

2 kommentarer

  1. Men shit vad med regn!!!
    Och härligt med jobb-beröm. Jag är inte förvånad 😍❤⭐

    Hoppas att du får en lika skön söndag. Här blir det dansträning och elda i kaminen. Hepp.

  2. Author

    I dag är jag riktigt sliten, så nu längtar jag bara efter att dagens pass ska vara över och jag får åka hem i kväll – förhoppningsvis i något mindre regn än i går, ja. 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *