En ledig dag (eller inte)

I dag skulle vara en ledig dag för mig, där jag passade på att få undan en massa administrativt jox och lite hemmafix. Jag unnade mig att sova ut, och tänkte sedan ha ett par effektiva timmar under eftermiddagen, innan jag handlade lite, tillverkade mat, och tog ett långt, skönt bad under kvällen. Det var min plan. Och som ni förstår, så gick det käpprätt åt pipan med hela ledigheten i dag. Men jag fick istället hur mycket som helst gjort!

Jag har pratat med BUP både i Uppsala och Stockholm och försökt styra upp så att alla papper hamnar där alla papper ska vara. Jag har pratat med en människa på 16-åringens nya skola (tillsammans med 16-åringen), och vi har bokat in ett besök där nästa torsdag. Jag har mejlat ungdomsmottagningen för att försöka få till samtalskontakter för båda barnen i väntan på överflyttning till BUP här. Jag har fyllt i papper för att avsluta skolgången på 16-åringens gamla skola, och skickat iväg det till hans pappa så att han också kan skriva under på det. Jag har mejlat och bett om lite mera uppskov på den ofantliga vattenräkningen från december, fått positivt besked tillbaka på det, och gjort en ny avläsning av vattenmätaren. Jag har fakturerat royalties och jag har beställt ny backspegel till bilen. Måtte den hinna komma nästa vecka, så att jag får skruva dit den innan besiktningen! Jag har ändrat skolstart för 14-åringen från i morgon till på måndag, eftersom han har haft ett par tuffa dagar och inte mått så bra, så att jag kan vara hemma på morgonen hans första skoldag på en ny skola.

Jag fick tag på rörmokare, och han var supersnäll och svängde förbi mig efter lunchen i dag. Har inte träffat den här killen förut, men han verkade vara en sån där supergo människa som man tycker om att umgås med. Han fixade så klart min toalett på nolltid, och jag slipper nojja över ytterligare ohemula vattenräkningar. Sedan har jag handlat och jag har tvättat två jätteladdningar med kläder, hängt upp dem, och vikt en massa tvätt som var torr och redo för skåpen. Jag har diskat, och jag har gjort en sjukt god potatis- och purjolökssoppa, och gräddat sju miljarder pannkakor. Och jag har hämtat ett hemligt paket med tapiokapärlor, som jag ska ha för att överraska ungarna med bubble tea till brunchen nästa helg (alltså inte den här helgen, utan helgen efter det). Och så har jag bråkat med 14-åringen så det visslade om det, och vi har blivit sams igen. Och jag har tackat nej till jobb jag inte hinner med, och jag fick ett nej tack på jobbet hos Trafikverket. Kan undra varför jag får nobben på jobb där jag ska vara chaufför på något sätt? Kan inte komma på annat än att det handlar om ålder och kön, för min kompetens är det då inte. Skit samma är det också, det är ju inte direkt vad jag drömmer om att göra.

Ja. Det var väl dagen i stort. Ute börjar våren definitivt kika fram, fast jag har knappt haft tid att lägga märke till det. Inte heller har jag hunnit plantera några frön ännu, men i helgen ska det baske mig bli av, har jag bestämt. Och på tal om att odla – minns ni purjolöksgrejen jag skulle testa? Det ser baske mig ut att fungera! Oklart vad näringsvärdet blir när den bara står i vatten, för all del, men nog växer den allt.

Gammal purjolök blir som ny?

På tal om odlat, så plockade jag upp en låda persilja från förra året ur frysen, för att ha lite till dagens soppa. Älskar att kunna göra så, bara hämta ut egna gömmor det jag behöver till matlagningen. 🙂

Fryst purjolök från förra året.
Jag skulle egentligen göra ärtsoppa och pannkaka till middag i dag, men fick förfrågan om att göra potatis- och purjolökssoppa istället. So be it, gjorde en som jag serverade med persilja och knaperstekt bacon, och det var sååå gott!
Supergott!
Pannkakor äter jag gärna, men gah, som jag inte gillar att grädda dem! Tycker alltid det tar en halv evighet. Fast i dag slog jag till på två stekpannor och gräddade så det visslade om det. Helt klart mycket bättre att göra så.
I dag blev det sockrade och ihoprullade pannkakor, på samma sätt som jag fick dem serverade när jag växte upp. Gott! Och en perfekt maträtt att servera dagen innan man ska göra en stor stöt mot en bank eller så, för efter att ha rullat ihop sjuttioelva glödheta, sockrade pannkakor, så har du inga fingeravtryck kvar ändå. 😛

Ja, det var den dagen, det. Något långt, skönt bad blev det inte, det fick bli en snabb dusch bara. Och nu är klockan 23:30 och det är väckning kl 6 i morgon bitti, så det är bara att fortsätta dagens maraton med att kasta sig i säng och karatesova inför morgondagens jobbpass, som börjar 07:30. Usj, vad jag tycker illa om att jobba dag! Tröstar mig med att i morgon är sista gången jag gör det på länge, kanske rent av sista gången ever. Håll tummarna för det! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *