En känsla av att ha varit frånvarande

Både i går och i dag har jag haft en känsla av att jag har återvänt från att ha varit borta en längre tid. Jag har liksom en känsla av att ha varit frånvarande på något sätt, och att jag kommit hem till ett hem i kaos och ska försöka styra upp det hela. Samtidigt som jag ska försöka komma in i studierna igen. Men det har faktiskt gått rätt okej med båda delar, även om jag inte hunnit på långa vägar så mycket som man skulle önska under de här två dagarna. I dag har jag exempelvis haft två olika grupparbeten på Zoom och frånsett att den ena gruppen är värdelös och att jag får dra hela lasset där, så går det bra. Nu ska jag bara hitta tillfällen att peta in inlämningsuppgifterna som saknas från förra kursen, men det blir inte den här veckan. Men frånsett det så börjar jag bli varm i kläderna igen studiemässigt, och det är ju bra.

Jag hade en halvtimme mellan mina båda Zoom-möten i dag, och då kom 14-åringen hem från skolan, flyg förbannad. Det var hans första dag tillbaka i skolan på 1½ vecka, så det var ju olyckligt att det inte blev full dag, men jag förstår samtidigt att han blev arg. Han hade tryckt upp en annan, stökig elev mot väggen, och den eleven hade sedan gett sig på sonen som valt att inte ge igen i det läget (bra!). Jag fick så klart säga åt honom att han inte får eskalera saker på det sättet, men jag förstår som sagt också att han blev arg. Den andre eleven retar upp de andra dagligen och det är ett ständigt problem.

Fördelen med att sonen kom hem tidigt var att han hade haft hemkunskap på förmiddagen och de hade bakat frallor, så han kom hem med två nygräddade och färdiga frallor med smör, skinka och ost, som jag fick till lunch. Perfekt! Jag var vrålhungrig mellan mina möten och hade ont om tid, så det var väldigt uppskattat att få färdiga mackor serverade.

Nygjorda frallor till lunch. 🙂 Jag vet, det ser ut som om de inte är gräddade alls, men det var de, och de var riktigt goda.

I dag fick jag förresten dra på mig en klänning i brist på rentvättade, torra byxor, och det blev som alltid raggsockor på också. Det jag inte reflekterade över förrän jag hade varit uppe en stund var att jag hade råkat matcha klänningen och raggsockorna… 😛

Matchy-matchy.
Jag kanske skulle göra det till min grej att matcha mina klänningar och raggsockor? 😛

I alla fall, medan jag satt i andra Zoom-mötet, så fick jag ett meddelande om att det fanns ett paket att hämta. Hurra, tänkte jag, det måste vara min ring light! Jag har nämligen fått alla andra större paket som jag beställt, så det var bara det kvar som behöver hämtas ut hos ombud just nu. Och eftersom jag i går fick mejl om att jag haft turen att få låna en bok jag behöver inför ett seminarium nästa vecka, så beslöt jag att det fick bli en liten road trip till människobyn för att hämta den, och att jag skulle plocka upp paketet på vägen. Och så övertygade jag 14-åringen om att följa med, så fick vi lite egentid. Så vi drog iväg för att hämta paketet först, och handla lite bilgodis. Och döm om min förvåning när jag fick se paketet… Alltså, det är ENORMT! Jag hade väntat mig en liten fyrkantig låda typ i storlek med ett par skokartonger eller så, men det här var en jättestor låda som når mig mitt upp på låret när jag står bredvid den(!). 😲

Gigantisk låda.

Jag har inte öppnat den ännu, så jag vet inte hur de packat eller hur stora grejerna är egentligen, men den väger nästan ingenting i alla fall. I morgon ska jag öppna och kolla vad jag fått egentligen.

I kväll har jag istället prioriterat matlagning och att hänga upp den sista adventsstjärnan i köket, och jag har öppnat min adventskalender och filmat både dagens Vlogmas-avsnitt och jag har avslutat veckans måndag-torsdagsvlogg, och jag har editerat och renderat båda, och laddat upp dem. Den sistnämnda får ni inte se förrän på måndag, men här nedan ska jag lägga in både dagens Vlogmas och vloggen för fredag-lördag förra veckan, som postades i går kväll.

Sista julstjärnan på plats. Har fortfarande en adventsstake jag inte ställt upp någonstans, ska se om jag inte kan få placerat den i morgon eller under helgen.

När jag filmade Vlogmas så öppnade jag även dagens kalenderpaket från syrran, och i dag fick jag stora stickmarkörer och en klubba. Perfekt! Jag behöver fler stickmarkörer och har faktiskt inga stora, så det här var precis vad jag behövde.

Dagens kalenderpaket.

Jag passade även på att möblera om lite i vardagsrummet och sätta upp stora granen i kväll, så i morgon kan jag börja klä den. Hurra! 😀

Granen på plats, och redo för att “puffas” upp lite, och att kläs.

Nu längtar jag efter en till hemmadag i morgon, med studier i första hand och lite hemmafix i andra hand. Jag lär nog ta en sväng till Dollarstore för att handla schampo och tvål och sånt, men i övrigt blir det inga utflykter. Skönt det, för jag behöver de här lite lugnare dagarna innan mina två långa dagpass i helgen (herregud, som jag längtar efter att vara av med dem också!).

Nå, här får ni ett par videos att roa er med, en från vardera av mina kanaler. Subscriba gärna till kanalerna också, ju fler som gör det desto mer pushar YouTube mina videos bland de rekommenderade, och det hjälper mig att synas. Inte för att mitt content är så vansinnigt upphetsande just nu, men tanken är ju att jag ska utveckla det hela, och nu har jag ju äntligen fått belysning som tillåter mig att filma när som helst och var som helst. Lycka! Åh, vad mycket roligt jag kan göra nu!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *