En bra dag 😊

I dag har varit en bra dag. En riktigt bra dag, dessutom. Lite otippat kanske, eftersom nattsömnen blev lite sisÄdÀr Àven natten till i dag, men en bra dag blev det lika fullt.

MĂ„r bra i dag! 🙂

Det blev ju sent innan jag kom i sĂ€ng i gĂ„r. AnspĂ€nningen i kroppen efter bokslut och deklaration satt i en stund, och jag fick för mig att sitta pĂ„ sĂ€ngkanten en stund och titta pĂ„ Instagram eller vad det nu var (jag anvĂ€nder ALDRIG mobilen i sĂ€ngen annars, det hĂ€nder bara inte). Hur som helst satt jag med höger ben hĂ€ngande över madrasskanten, vilket visade sig vara en synnerligen dĂ„lig idĂ© nĂ€r jag skulle övergĂ„ till liggande stĂ€llning istĂ€llet. Benet hade nĂ€mligen förvandlats till en fullstĂ€ndigt obrukbar timmerstock som mest bara tokvĂ€rkte lite överallt, och det var helt omöjligt att Ă€ndra stĂ€llning. Det kĂ€ndes som om benet vĂ€gde typ ett ton. Jag vet inte vad det var jag strypte till det benet som fick det att bete sig sĂ„ bisarrt, men hade det inte gjort sĂ„ snablarns ont att försöka förflytta mig sĂ„ hade jag garvat mig harmynt, tror jag. Det var typ vĂ€rldens sjukaste grej. 😛

Med lite möda och stort besvÀr lyckades jag till sist byta stÀllning och lÀgga mig ner istÀllet, och snart nog var benet som normalt igen. Tur det. Men jag kÀnde fortfarande av den dÀr anspÀnningen, sÄ jag drog igÄng en playlist pÄ Spotify för en gÄngs skull, och efter ett tag mÄste jag ha slumrat till. Vad klockan kan ha varit dÄ vet jag inte, jag vet bara att nÀr 14-Äringen skickade ett sms kl 03:11, sÄ var jag klarvaken pÄ en gÄng. Jag kan med andra ord inte ha hunnit somna sÀrskilt djupt, om ens alls. Jag kanske fortfarande bara slumrade.

14-Äringen undrade om jag hade hört smÀllen pÄ bottenvÄningen. Det hade jag inte, vilket var lite förvÄnande, med tanke pÄ hur lÀtt jag sov/slumrade. Oklart om han sjÀlv hade slumrat och bara inbillade sig, eller om det bara var jag som missade ljudet. Han var hur som helst hundra procent övertygad om att han hade hört nÄgot. Det slutade med att vi bÄda klev upp och gick ner pÄ bottenvÄningen för att undersöka vad det kunde vara frÄgan om. Dock blev vi inget klokare egentligen, för allt sÄg ut som vanligt.

Eftersom klockan nu var nĂ€rmare 03:30 och 14-Ă„ringen knappt hade sovit nĂ„got alls pĂ„ 1Âœ dygn, sĂ„ beslöt jag att det fick bli Ă€nnu en hemmadag för honom och att jag skulle sjukskriva honom pĂ„ en gĂ„ng dĂ„, sĂ„ slapp jag kliva upp vid 7-8-tiden enkom för det. Sedan Ă„tergick vi till att sova.

Min plan var att kliva upp vid 9-tiden eller sÄ, men jag satte inte pÄ nÄgot larm. Den enda som skulle upp var 16-Äringen, som hade lektion 09:45, men han behöver inte min hjÀlp för att vakna. Han Àr duktig pÄ att reda sig sjÀlv (jag Àr grymt stolt över honom för det ocksÄ), sÄ jag kunde tillÄta mig att sova ut ocksÄ. Och sÄ blev det. Klockan blev faktiskt nÀrmare 11 pÄ förmiddagen innan jag var uppe igen. 14-Äringen var ocksÄ uppe tidigt, i förhÄllande till nÀr han somnade och den sömnbrist han slÀpar pÄ just nu, vilket förvÄnade mig. Han gÄr pÄ melatonin och en avslappnande medicin till vid behov, men det enda de har gjort sÄ hÀr lÄngt Àr att göra honom Ànnu mer trött och seg i huvudet, och att han sover Ànnu mindre och Ànnu mer uppstyckat. Jag hoppas verkligen det Àr övergÄende.

Anyway, jag mÄdde i alla fall riktigt bra i dag Àven om natten blev lite hej-kom-och-hjÀlp Àven den hÀr gÄngen. Jag har varit hyfsat produktiv i dag ocksÄ, och stickat klart ena framstycket till nya lÄngkoftan och pÄbörjat det andra, jag har satt i nya lash extensions, jag har diskat och jag har tvÀttat en stor hög med gardiner som jag tog ner i helgen, jag har letat fröer, och jag har anmÀlt mig till Ärets utmaning hos Naturskyddsföreningen och ska försöka plantera sÄ mycket humle-, bi- och fjÀrilsvÀnliga blommor jag bara kan i Är. Jag har vattnat blommor, filmat i tvÄ omgÄngar till YouTube och sedan editerat tvÄ filmer, jag har varit ivÀg med en massa Ätervinning och pant, jag har handlat och jag har lagat mat.

Jag letade efter en sĂ€rskild pĂ„se fröer i dag, men hittade istĂ€llet alla andra sorter som jag inte letade efter. 😛

Jag har över huvud taget haft en sĂ„n dĂ€r kĂ€nsla av att fĂ„ undan en massa saker i dag, samtidigt som jag kĂ€nt mig kreativ OCH jag har mĂ„tt bra i allmĂ€nhet. Och jag inser hur sĂ€llan det blivit att alla de dĂ€r tre sakerna sammanfaller. Det Ă€r sĂ„ sĂ€llan att det blir pĂ„tagligt nĂ€r det vĂ€l hĂ€nder. Och det fĂ„r jag ju lov att göra nĂ„got Ă„t, sĂ„ klart. Jag vet inte riktigt vad, men jag ska absolut strĂ€va efter att kĂ€nna sĂ„ oftare. 🙂

Nu Ă€r det dock dags att gĂ„ och lĂ€gga sig pĂ„ laddning igen, sĂ„ fĂ„r vi hĂ„lla tummarna att den kommande natten blir lite lugnare Ă€n de tre föregĂ„ende (undrar om det Ă€r den annalkande fullmĂ„nen som stĂ€ller till det?). Och sĂ„ hoppas jag att jag vaknar i morgon och mĂ„r lika galet gött dĂ„ som jag gjort i dag. 🙂

Dagens frÄga:
Hur mĂ„nga mĂ€nniskor bor det egentligen i det hĂ€r huset?? đŸ€”

Har det mÄnne flyttat in en tusenfoting??

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *