En bra dag 😊

I dag har varit en bra dag. Det har Ă€ven varit en dag som tycks ha gĂ„tt i fast forward pĂ„ nĂ„gon vĂ€nster, för det kĂ€nns som den slutat minst lika abrupt som gĂ„rdagen. Fast i dag har jag lite mera kĂ€nsla av att ha Ă„stadkommit nĂ„got Ă„tminstone. 🙂

Det var ganska lugnt under förmiddagen, för kroppen kĂ€ndes Ă€ndĂ„ lite tung och trött i dag. Inte sĂ„dĂ€r att det egentligen var jobbigt, det satt bara lĂ„ngt in att lyfta pĂ„ röven och göra nĂ„got vettigt. 😛 Men efter lunch tog jag mig Ă€ntligen ut i trĂ€dgĂ„rden, och började grĂ€va det som ska bli Ă„rets potatisland. Jag ska inte ljuga, det kĂ€ndes minst sagt tungt att grĂ€va i dag, men jag fick i alla fall grĂ€vt upp nĂ€stan en tredjedel av ytan i dag, och hyser gott hopp om att jag ska hinna grĂ€va klart innan helgen Ă€r över.

Dags att grĂ€va potatisland jĂ€mte jordgubbarna! Och de sistnĂ€mnda tycks ha överlevt de senaste dagarnas hastigt pĂ„komna vintervĂ€der – hurra!
Operation potatisland har inletts.

Jag passade Àven pÄ att rensa ur skottkÀrran (den gamla, som tjÀnar som blomkruka numera), krukan under ÀppeltrÀdet och krukan vid trappan ocksÄ.

SkottkÀrran Àr redo för blÄklockor, prÀstkragar och smörboll.
Krukan under trÀdet Àr redo för blomsterkrasse.
Krukan vid trappan Àr ocksÄ redo för blomsterkrasse. Eller ska jag ha penséer hÀr?

PĂ„ tal om blomsterkrasse – i dag kom Ă€ntligen den första av de 68 plantorna upp! (Gode gud, vad ska jag göra om alla 68 gror??)

Bebis!

Efter att jag hade varit ute och grejat, sĂ„ unnade jag mig ett lĂ„ngt bad och lite boklĂ€sning. Medan jag ligger i badet har 16-Ă„ringen ett fruktat prov pĂ„ kristendomen som han i princip var beredd att offra sin högra arm för att slippa. Men det var en jublande lycklig 16-Ă„ring som kom ner medan jag lĂ„g och plaskade, och berĂ€ttade att han hade bestĂ„tt provet med glans! Jag var inte ett dugg förvĂ„nad, men sjĂ€lv hade han inte alls trott det, sĂ„ lyckan var i princip oĂ€ndlig. Dessutom ska han fĂ„ göra ett prov i veckan framöver pĂ„ de övriga religionerna, vilka han lĂ€st om tidigare, pĂ„ den förra skolan. Och om han klarar alla de proven ocksĂ„, sĂ„ Ă€r det Ă€nnu ett Ă€mne fĂ€rdigt! 😀 Det Ă€r i sĂ„ fall det sjĂ€tte Ă€mnet av tretton, sĂ„ nu börjar han se slutet i tunneln. NĂ€sta vĂ„r kommer han vara klar och kan Ă€ntligen gĂ„ vidare till den riktiga gymnasienivĂ„n. 😀

Just nu lĂ€ser jag den hĂ€r, som Ă€r typ en uppföljare till ‘Practical magic’, fast den hĂ€r handlar om Jet och Franny, flickorna Owens (frĂ„n första filmen) mostrar (fastrar?).

Som tur var hade jag redan planerat Ă€ppelpaj i dag – vi mĂ„ste ju fira att provet gick sĂ„ bra. Till middag hade jag dock tĂ€nkt göra norsk lapskaus, men jag hade stora svĂ„righeter att hitta kött som passade. Till slut tog jag nĂ„gra paket av Icas egna rökta, saltade bacon i bitar, för det var det nĂ€rmaste jag kom. Det smakade alltsĂ„ inte riktigt som det skulle, men blev okej Ă€ndĂ„. Ungarna var mindre förtjusta dock. Jaja, tvĂ„ av tre Ă„t Ă„tminstone, alltid nĂ„got. Men Ă€ppelpajen gick Ă„t utan problem i alla fall. 😛

Lapskaus pÄ g.
Äppelpaj Ă€r i alla fall alltid populĂ€rt.

Jag bakade förresten en tĂ„rtbotten nu i kvĂ€ll ocksĂ„, för i morgon ska jag göra samma typ av grĂ€ddtĂ„rta som jag fick som barn, vilket jag brukar hĂ€nvisa till som “norsk” grĂ€ddtĂ„rta. JodĂ„, hĂ€r gĂ„r vi all in under helgen för att fira norska nationaldagen pĂ„ söndag! 😀

TÄrtbotten stÄr och svalnar.

Jag fick förresten paket i dag ocksÄ! Först ett stort kuvert med en massa fröer jag vÀntat pÄ frÄn Wexthuset. Jag hade tÀnkt plantera Ätminstone en del av dem i kvÀll, men jag har varit sÄ trött, sÄ jag beslöt att skjuta upp det till i morgon.

Fröpaket i posten i dag! Och nu Àr det inte sÄ mycket kvar att införskaffa, det Àr mest bara morotsfrön (bÄde lila och vanliga), sÀttpotatis och sÄ en planta eller tvÄ med sötpotatis, tror jag. Och om jag kommer över en citron och en apelsin med kÀrnor, sÄ försöker jag nog sÄ dem med.

Jag fick Ă€ven Ă€ntligen mitt efterlĂ€ngtade bokpaket i dag! Dels ‘Women who run with wolves’ av Clarissa Pinkola EstĂ©s, och dels min kompis Gabriels bok, om att vara transsexuell. LĂ€ngtar verkligen efter att lĂ€sa bĂ„da dessa.

Önskeböcker i postlĂ„dan i dag.

Jaaa, hörni, det var min fredag, det. I grova drag i alla fall. Men nu Ă€r den sĂ„ gott som slut, och lika bra Ă€r det, för jag bĂ„de lĂ€ngtar till min sĂ€ng och lĂ€ngtar till i morgon. Vi ses dĂ„! 🙂

LĂ€mna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fÀlt Àr mÀrkta *