Det blir inte alltid som man tänkt sig

I dag skulle jag ha ännu en intensiv trädgårdsdag, hade jag tänkt. Så blev det inte. Dels drog det ut på tiden eftersom jag behövde filma lite saker först, sedan skulle 14-åringen hämtas i skolan, och så var det mulet och kändes lite väl kallt för att plantera ut solrosor och pumpor i dag som planerat, sen hände en oväntad grej som 25-åringen och jag fick hantera osv osv. Till slut var klockan över 16 och det kändes bara kallare och kallare, så till slut tog jag in solrosorna och pumpaplantorna från trappan igen, där de stått och acklimatiserat sig inför utplanteringen. Det får helt enkelt bli i morgon istället. Och håll gärna en tumme för att den ena solrosen överlever, för den hade lyckats knäcka sin stängel. 😞 Inte så att den var av eller direkt skadad, utan den hade bara fått en knäck på sig. Jag knöt upp den lite extra så att den stod rak igen, så får vi hålla tummarna att det inte kommer bli några problem på grund av det där.

Min vy från min soffhörna.

Jag inledde dagen med att fotografera en del av plantorna. Jag försöker göra det med jämna mellanrum, sedan spar jag dem i separata mappar, och ska någon gång i höst göra filmer på var och en av dem, där man genom dessa stillbilder får se dem växa, blomma och bära frukter (hoppas jag). Tanken är att det ska kunna inspirera någon annan kanske… 🙂

Nyfotograferade tomater…
…Morning glory….
… chili…
…paprikor…
…och pumpor (som nu förhoppningsvis har sin sista natt inomhus).

Ja, det blev ju inte så mycket av den här dagen i övrigt, och när jag handlade till middagen framåt kvällningen så kändes det lite som att tillvaron skavde. Ni vet, när man får den där obehagliga känslan av att saker och ting inte är riktigt som de ska, och man dessutom är hungrig och lite allmänt irriterad. Och då är det ju bara en sak att göra: Man får göra god mat, hitta något trevligt att titta på, och grotta ner sig med ett roligt stickprojekt. Så det har jag gjort i kväll.

Köttfärsbiffar med soltorkade tomater och fetaost, pommes frites, extrakryddad bearnaisesås och så lite grönsaker vid sidan om – precis vad som behövs en dag som det här.
Roligt stickprojekt in progress.

Allt som allt har humöret sakta, men säkert höjts under kvällen, och jag känner mig betydligt gladare nu än jag gjorde för sisådär 6 timmar sedan. Dessutom har jag ju faktiskt fått tygpaket i dag också, med morsdagspresent från mina barn (typ… 😋 ). Två bitar vackert ljust mintblått tyg och turkos tyg, som ska bli ännu flera onämnbara (jag kommer ha världens snyggast klädda bakdel i sommar, hoho – och ingen annan än jag kommer se den, vilket är alldeles i sin ordning). Och Gittes är även denna gång supertrevliga och skriver personliga meddelanden på ens orderbekräftelse, som man blir lite extra glad av, utöver att man blir glad för tyget i sig. Heja Gittes! Kundservice man blir glad av, det där! 😀

Sånt här blir man glad av – och självklart kommer jag återvända som kund! 🙂
Tyger att bli glad av (också).

På tal om kundservice, så har Wexthuset visat sig bli ett sällan skådat bottennapp i det avseendet. De struntar i att höra av sig när det drar ut på tiden med varor som är på väg in i lager, och när man till sist ledsnat och handlat grejerna någon annanstans, och mejlar dem och begär att de ska stryka ordern och återbetala mina pengar, så får man inget svar alls från deras kundtjänst. Istället går det ytterligare två dagar utan livstecken, innan man plötsligt får en avisering om att nu skickar de paketet. Suck. Vad ska man säga. Jag kommer inte beställa något mer från dem, även om de är de enda jag hittat som har lila morötter. Då är jag baske mig hellre utan.

Nej, tacka vet jag Blomsterlandet, som inte bara hade den hett efterlängtade sättpotatisen och som levererade exakt när de sa att de skulle, utan som även skickar det finaste bonuskortet jag ägt så här långt (jag gillar egentligen inte alla dessa kort, men det här tyckte jag faktiskt va jättefint) och ger mig 50 kr rabatt på mitt nästa köp som överstiger 200 kr. Fint! Och jag måste så klart även nämna Granngården, som har ett riktigt bra utbud av det mesta.

Åh, förresten, jag måste återgå till stickningen lite snabbt här nu – ni vet hur besviken jag var i går över att jag inte fick tag på knapparna jag ville ha till långkoftan? Well, jag kan rent hypotetiskt ha hittat några här hemma. Som är exakt de knapparna jag ville ha. Och där det enda problemet med det hela är att jag har 7 knappar, men behöver 8. Alltså, seriöst…HUR kunde jag inte komma ihåg det?? Jag brukar ju faktiskt ha hyfsat koll på vad jag har och inte har, men de där hade jag helt förträngt. Så nu behöver jag bara köpa EN sån knapp istället för åtta, haha. Kanske tur att Ohlssons tyger hade stängt i går… 😛

7 stycken kokosknappar upphittade i mina egna gömmor – och de låg inte ens i burken med knappar, utan löst ovanpå en annan burk, i framkant av hyllan, där jag passerar flera gånger om dagen. Bland annat för att vattna tomaterna, två gånger om dagen. Jisses, tror jag får uppgradera mina glasögon, för jag är ju banne mig blind. 😋

Jaja, nu får det bli lite kvällsfix i badrummet, innan jag går och gör sängkläderna sällskap. Och i morgon hoppas jag på bra trädgårdsväder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *