Den sköna tisdagen

Om gårdagen var händelserik, så var dagen i dag raka motsatsen. Fast inte på det där tråkiga sättet, utan sådär skönt lugn bara, där jag inte stressat med något alls, och ändå hunnit med både lugna stunder och stunder av lite mer aktivitet. Det har varit den sortens dag som jag önskar jag hade i stort sett varje dag. 🙂

Till att börja med sov jag bra och alldeles lagom länge. Sedan satt jag vid laptopen och chattade med min syster medan jag gick igenom mejl och sånt, kollade upp lite saker, och stickade på min långkofta. Bland annat pratade jag med CSN, och i går hade de äntligen fått det underskrivna pappret från exet om att han inte längre ska ha studiebidraget för 16-åringen. Hurra för det, nu kan han inte skapa ännu mer skulder för 16-åringen. Det räcker med de två månader han redan har stulit från honom, och det är en jättelättnad att vi fått stopp på det nu, så inte 16-åringen hamnar i samma sits som jag gjorde.

Annars så har jag planterat om en massa växter, för jorden jag satte fröna i har varit lite sisådär för flera av plantorna, och jag har känt att jag behövde plantera om dem för att de skulle få jord med bättre, mer näringsrik sammansättning. Dock var den gamla jorden även knepig att få upp ur planteringsbrättena, så några av plantorna fick onödigt mycket stryk när jag försökte flytta över dem. Men förhoppningsvis överlever alla.

Nu har även pumpor, gurka, prästkragar och purjolök fått flytta till lite större planteringskrukor, och jag hoppas alla överlevde persen.
Mycket plantor är det, ändå är det inte ens hälften av allt jag planterat som syns på dessa två foton. 😛
Solrosorna växer verkligen så det knakar.

Något trädgårdsarbete utomhus har det inte blivit i dag, det har varit alldeles för kallt och ruggigt för att jag skulle ha lust med det. Sen ska det regna hela kvällen och snöa igen i natt, och fortsätta vara kallt åtminstone ett par dagar till, så jag tror inte det blir så värst mycket utomhus förrän tidigast på fredag. Men jag är nöjd med att ha fått planterat om så mycket som jag gjorde i dag. Dessutom planterade jag persiljefrön i dag, så lite nytt blev det också.

Min Morning glory gror också! Dels de två längst till vänster, men även överst i högra hörnet börjar det hända grejer. Så roligt! Ska i år bli året då jag äntligen lyckas med den här?

Annars har jag stickat en hel del, och hade en förhoppning om att bli klar med andra framstycket till långkoftan i dag (vi får la se, det börjar onekligen bli rätt sent nu) och jag har klippt (nåja, skurit, snarare) ut tyg till tre par nya trosor till. Och snart kan jag ta tag i klänningen jag vill sy av det fina klänningstyget jag beställde! Jag vet inte varför, men jag var så väldigt bestämd på att underkläderna skulle sys först, sedan klänningen. Och när jag får för mig såna saker, så är det bara att göra som mitt huvud vill. 😛

Jag har faktiskt inte så mycket mer att rapportera för i dag, tror jag. Det har som sagt varit en skön dag, en riktigt välbehövlig sådan. Vi kör norsk vecka ändå i matväg den här veckan, och i dag innebar det karbonade med lök, som är något av det enklaste som finns att tillverka. I synnerhet när man fuskar med att köpa frysta hamburgare istället för att göra riktiga karbonader (till mitt försvar ska sägas att karbonadefärs inte existerar i det här landet, det är nästan omöjligt att hitta köttfärs med lägre än 12 % fetthalt)… 😛 Men jag hade ett YouTube-event jag skulle vara med på och lite tidsbrist, så det fick bli lite improviserat. Är jätteglad att jag hade hembakat bröd kvar i frysen sedan tidigare, för karbonade med lök är absolut godast på hembakat bröd.

Det ser inte mycket ut för världen, men åh! så gott! Fast med all den där stekta löken och min IBS-mage, så är det nog tur man är singel och sover ensam på nätterna…ehum… 😂

På tal om norsk matvecka, så har jag planerat hälleflundra till middag på lördag. Men dra mig baklänges vad dyr den är! 590 kr kilot ska de ha för den på Saluhallen i Uppsala, och så många andra ställen vet jag inte om där de kan tänkas ha den. Brutalt mycket pengar för en tunn plånbok, det där, så vi får se hur jag gör. Kanske måste jag hitta på något annat på lördag.

Nu ska jag sticka en stund till, innan det är dags att göra sängkläderna sällskap. Vi ses i morgon! 🙂

2 kommentarer

    1. Author

      Hahaha – och jag som är född och uppvuxen där har aldrig ätit det… 😛

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *