Den röda baddräkten

En enda gång har jag varit på semester med mina barn. Då åkte vi till Paris och gick på Disneyland Paris, besökte Louvren, Eiffeltornet och en massa annat.

På hotellet där vi bodde fanns det ett litet spa med pool. Jag visste om det på förhand, men hade ändå misslyckats med att få med mig en baddräkt. Chockerande, jag vet, jag brukar aldrig glömma något när jag packar inför en resa. Men nu hade jag det.

Det fick bli ett baddräktsinköp. Medan vi strosade från Triumfbågen och nerför Champs-Élysées var jag på utkik efter en inte alltför dyr affär där jag kunde hitta en baddräkt. Jag hittade till sist en i en liten underklädesaffär, Etam, inne i Galerie des Champs. Den var fantastiskt snygg och precis sådär franskt chic som man tänker sig att en baddräkt inköpt på Champs-Élysées ska vara. Den kostade därefter också, men nu var det hugget i sten – denna baddräkt skulle följa med mig hem!

Den finaste baddräkten jag någonsin ägt.

Jag köpte den största storleken de hade, storlek 42, som såg misstänkt liten ut ändå. Men ni vet hur det är med baddräkter – de töjer sig alltid mer än man tror, i synnerhet när man väl kommer i vatten med dem. Så jag hoppades på det bästa medan expediten Diana la ner min baddräkt i en tygpåse med företagets logo på. Inga plastpåsar här, inte!

Tygpåse istället för plastpåse. Ska det vara så ska det vara.

Det var inte utan att jag skämdes en aning över det dyra inköpet, men gjort var gjort och baddräkten var min. Att lämna tillbaka den var inte aktuellt, så 39,99 Euro fattigare strosade jag och barnen vidare längs Champs-Élysées. Kanske är lite drygt 400 kronor för en baddräkt inte fasansfullt dyrt för många av er, men för mig var det det, och det är fortfarande ett av de dyraste klädesplaggen jag någonsin har unnat mig själv. Och det är definitivt den dyraste baddräkten jag någonsin köpt.

En baddräkt för över 400 kronor!

Den dagen följde min nya, röda baddräkt med på alla sevärdheter, från Mona Lisa till toppen av Eiffeltornet. Hela tiden tänkte jag att jag någon dag ville köpa mig en sån där stor solhatt att ha till, och såg för mig hur jag skulle ligga i en solstol under ett parasoll och vara sådär chict fransk, och läsa en roman och kanske sippa på ett glas vin.

När vi kom tillbaka till hotellet provade jag baddräkten och konstaterade att en fransk storlek 42 uppenbarligen var att jämföra med en svensk storlek 36. Jag kom i den vackra baddräkten, nätt och jämt, men kunde knappt röra mig och det såg inte klokt ut. Att visa mig offentligt i den var uteslutet. Men jag behöll den, för det är den finaste baddräkt jag sett, och jag bestämde mig för att en vacker dag ska jag ha en kroppsform som medger att ha på sig den och både må bra och inte skrämma små barn. Och i dag lever drömmen om att ligga på stranden i röd baddräkt och med stor solhatt och vara lite chict fransk fortfarande kvar i allra högsta grad.

Du kanske undrar varför jag berättar den här historien just i dag? Jo, förstår du, det är för att just i dag köpte jag den där stora solhatten jag har tänkt på i över fyra år nu. Jag snubblade över den på Dollar store, av alla ställen, för en ynka 50-lapp. En enda hade de kvar, och den fick följa med mig hem i dag. Så nu har jag både baddräkten och solhatten, och någonstans i huset finns det ett par stora, mörka glasögon. Det enda som fattas nu är strandstolen, parasollet och en viktnedgång på sisådär 50 kilon. Sen är jag redo att vara franskt chic på riktigt.

Både solhatt och baddräkt nu. Snart kan jag ligga på stranden och dricka vin!

Kuriosa:
Någon dag efter inköpet av baddräkten upptäckte jag att det fanns en automat med allehanda badkläder alldeles utanför poolen vid spat. Men vid det laget kunde jag helt enkelt inte motivera fler baddräktsinköp eftersom den första var så dyr, så det blev aldrig något bad i poolen på hotellet.

Automat med badkläder och annat badrelaterat på hotellet.

6 kommentarer

 1. Åh direkt jag såg första bilden när jag loggade in, så tänkte jag på filmen Under Toscanas sol.
  Faktum är att den var min första tanke när jag läste om dina framtidstankar också. Den plus boken (plus efterföljarna) Snöbollar och apelsiner. Favoritfilm och favoritböcker.
  Har du läst eller vill du låna?
  Kram

  1. Author

   Men åååååh! Jag har sett filmen, men har inte haft en tanke på att läsa boken, än mindre att det finns fler böcker! Jag lånar väldigt, väldigt gärna! 😀 Kram!

   1. Åh böckerna är något annat. De handlar om en skotsk familj som lämnar allt och köper en gård på landsbygden i Spanien och börjar odla apelsiner. Sååå helt fantastisk bok!!! Fast jag gillar bäst den första. Den här jag läst massor av gånger.

    1. Author

     Det låter precis som den sortens bok jag skulle älska 🙂

 2. Och hihi jag vet att Toscana ligger i Italien och inte Spanien *fniss*…men hatten och baddräkten påminner mig om huvudpersonens nyfunna väninna när hon flyttat. Åååh som jag älskar den filmen!!

  1. Author

   Jamen precis! Det kanske är där jag har hämtat den där idén, det skulle inte alls förvåna mig. Ah, nu bara måste jag se om den filmen igen! 😀 Älskar den, jag med. 😀

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *