Dagen efter dagen innan

Jag ska inte ljuga. Att jobba med fysiskt tunga saker när det är 25 grader varmt är drygt för min kropp, och jag brukar känna av sånt betydligt mycket mer än jag någonsin får träningsvärk. Okej, jämförelsen haltar en hel del eftersom jag praktiskt taget aldrig får träningsvärk, men jag tror ni fattar vad jag menar. 25 grader varmt är för mig dåligt väder, och alla temperaturer ännu högre än det är uselt, vidrigt väder i min bok. Om det är mina arktiska gener som gör det eller vad sjutton det kan bero på, vet jag inte.

Gårdagen blev ju hyfsat intensiv, och under de där nästan 3½ timmarna jag höll på ute, så måste jag ha hinkat i mig närmare 3 liter vatten. Jag överdriver inte ens. Jag har ett enormt behov av vätska och att kyla ner mig under såna omständigheter. Och jag visste att jag skulle känna av det i dag med, men hade ändå för avsikt att göra så mycket jag kunde även i dag.

Dagen började dock med lite kullkastade planer, som egentligen var ganska välkomna för en minst sagt matt kropp – 25-åringen skulle in till människobyn och kom sladdande ner från övervåningen tokstressad eftersom han behövde duscha innan bussen gick, så jag erbjöd mig att skjutsa. Jag behövde ändå göra något åt de uppenbart trångbodda paprikorna och chiliplantorna, men jag har fasen inte råd att köpa 9 krukor till, för en femtiolapp styck (och då är det de billigaste jag har hittat). Det fick helt enkelt bli hinkar den här gången. Så efter att ha skjutsat 25-åringen till hans grej, så svängde jag förbi Rusta, och inhandlade nio stycken 5-litershinkar, som får lov att bli krukor åt plantorna. Egentligen skulle jag behöva nånting som rymmer 10 liter, men av olika skäl fick det bli en kompromiss på den punkten. Jag passade även på att köpa fyra säckar jord till, innan jag rattade iväg hemåt.

Det var rätt skönt att bara åka bil ett tag, och att låta tankarna snurra fritt, samtidigt som kroppen fick vila efter gårdagen. Och på hemvägen bestämde jag mig för att svänga förbi hemma och snabbt lasta av jordsäckar och hinkar, plocka upp ungdomarna, och ta en snabb sväng till den närmaste lilla staden för att köpa fler stolpar. Jag vill näta in den delen som har morötter också, för att slippa att fåglarna tar dem, som de gjorde med de lila morötterna förra året. Så fick det bli. Tömma bilen, lasta in ungdomarna, och sedan iväg. Jag fick mina stolpar, och ungdomarna passade på att knata in på Dollar store, som ligger vägg i vägg. Jag tog också en sväng in där efter att jag hade betalat mina stolpar, för jag tänkte titta efter såna där glaskulor, ni vet, som ungar framförallt förr lekte mycket med. Jag tänkte göra ett litet vattenbad för bin och humlor och sånt, och då är såna där kulor perfekta för insekterna att landa på.

Jag tog det lugnt inne på Dollar store, för ungdomarna brukar ta sin lilla tid på sig för att välja vad de vill ha. Jag hittade världens coolaste, ful-kitschiga chockrosa flamingolampa som jag genast ville köpa (men hade inte råd i dag), och jag hittade lite speglar och grejer som skulle kunna vara bra grejer till julklapp åt åtminstone en av ungdomarna. Men några kulor hittade jag inte. Till sist frågade jag en dam typ i min ålder, som jobbade där, som genast förstod vad jag menade, och som skulle hjälpa mig leta. På vägen mot hyllorna där det var mest sannolikt att de skulle finnas, så frågade hon en ung kvinna som också jobbade där, Lovisa tror jag hon hette, om hon visste ifall de hade såna…och om hon över huvud taget visste vad det var vi for efter. Men jodå, det visste hon, och hon hjälpte mig leta ett tag. Dock gick vi bet på att hitta några, tyvärr. Då säger hon ‘jag har en påse hemma du kan få’, och jag, som trodde hon skämtade, skrattade och svarade att jag är inte den som är den, och frågade vad hon skulle ha för den. ‘Nej, på riktigt, du kan få den om du vill’, säger hon. Glatt överraskad frågade jag igen vad hon i så fall ville ha för den, och hon svarade att jag skulle få den gratis. Vilken grej, va? 😀 Hon skulle jobba i morgon också, så jag ska försöka svänga förbi då. Hoppas hon kommer ihåg att ta med dem bara. 🙂

Det blev sen eftermiddag innan jag tog mig ut i trädgården. Kroppen var fortfarande trött och energilös, men jag kände att jag åtminstone ville klippa gräsmattan i dag, och kanske också få klippt på mellanplanet. Och så behövde jag ju akut plantera om paprikor och chili. Det satt långt in, men jag tycker om att klippa gräsmattan, så det var rätt skönt ändå att få det gjort. Och jag fick faktiskt klippt på mellanplanet också, så nu är det bara resten kvar att röja där. Jag har dock knappt tagit en enda bild i dag, och den enda jag tog i trädgården i dag var just på mellanplanet innan jag klippte där.

En smula övervuxet… Det ser betydligt bättre ut nu, efter att jag har klippt, även om det fortfarande är mycket kvar att göra. Men det får ni se bild på i morgon.

Eftersom det är söndag, så filmade jag desto mer i trädgården, till min trädgårdsdagbok. Jag vet inte riktigt hur veckans avsnitt blir dock, för jag hade en miljard småklipp från veckan som gått, som jag klippt och klistrat ihop nu i kväll. Det tog nog minst en timme att editera allting, vilket är ganska länge för att vara mig. Normalt sett tar det inte mer än en halvtimme att göra det.

Jag hade en halv tanke om att ta ett långt bad och läsa i dag också, men så var det ju det där med att det ska vara 25 grader varmt i morgon också och jag tänkte gräva lite mer morotsland då + att jag behövde editera den där filmen samt omhänderta både disk och tvätt. Så det slutade med en kattvask, och det var nog lika bra eftersom den där editeringen tog sån tid. I skrivande stund, kvart över två på natten, så sitter jag och väntar på att kvällens andra laddning tvätt ska bli klar så att jag får hänga upp den, sedan är det sängen som hägrar.

Lite sticktid har jag dock fått in i dag också, och nu är den andra long john-outfiten åt kaninerna klar, och jag har påbörjat en tredje. Egentligen hade jag tänkt vara klar med alla tre innan helgen var över, men jag hann inte. Inte för att det spelar någon roll, för jag har ingen egentlig deadline på dem, jag är mest bara sugen på att lägga upp till en massa nya roliga projekt också (som jag inte heller riktigt har tid för).

Två klara och den tredje på g.
Jag har löjligt roligt när jag gör de här. 😛

Sen fick jag ett ryck och tog tag i nånting jag tänkt i ett par veckor att jag skulle tillverka: en sovmask. Alltså, jag har alltid tyckt de där ser så töntiga ut och inte riktigt fattat grejen med dem. Tills för några veckor sedan, när jag kom på mig själv med att reta mig på att jag hade svårt att sova när det var ljust. Och är man uppe till både 3 och 4 på morgonen, som jag varit på sistone, så hinner det ju bli ljust ute innan jag kommer i säng. Ja, det börjar faktiskt ljusna redan nu, innan klockan ens är halv tre. Dessutom har jag bara tunna sommargardiner i mitt rum, och jag har inga ordentligt mörka, täta gardiner lediga för mitt rum just nu (två av killarna behövde det mer, och den tredje har bara ett litet takfönster i sitt rum, på den sida av huset där det är minst sol om dagarna). Så vad jag har gjort är att ta en tunn, mörk t-shirt som jag liksom vikt på längden, och som jag lagt över ögonen för att få det lite mörkare (jag pallar inte att ha täcket över huvudet, jag kan inte andas då). Men minsta lilla jag rör på huvudet, så far ju den där tischan all världens väg, och så är det lika förbenat ljust ändå. Det var med andra ord dags att göra en sån där sovmask.

Jag hittade ett gratismönster på Stoff & Stil, som jag laddade ner och använde som mall. Sedan följde jag inte deras beskrivning någonstans, eftersom jag har overlockmaskin och är lika delar trött och lat i kväll. Jag fräste ihop det hela på en höft bara, och det blev både snett och vint, men vem sjutton bryr sig – för den passar och den sitter bra. Så i natt blir det premiär för sovmask! Jag återkommer med rapport om det går att sova med en sån, och om den håller sig på plats bättre än tischan.

Hej-kom-och-hjälp-sytt, men den funkar (tror jag i alla fall). 🙂
Håret på ände och ansiktet inkletat i olja, och så en käck, snedsytt sovmask på det. Vacker som en dag!
För övrigt är det sjukt svårt att ta bild på sig själv när man inte ser ett skvatt. Inte vet jag om det fokuserar, och att hitta utlösarknappen som inte är en knapp utan en touch screen med förbundna ögon är minst sagt en utmaning.

Nu tänker jag att tvättladdning nr 2 måste vara klar, så nu tänker jag omhänderta den, och sedan testa min nya sovmask över natten. Tjing!

Dagens fundering:
Det är midsommarafton på fredag. Hur gick det till?? Redan midsommar? Va? Hm. Jahaja. Undrar vad vi ska äta då? Vet inte om jag orkar lägga in sill och hålla på med det. Grilla kanske? Om jag inte måste jobba, förstås. Nå, det märks.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *