Bonusinlägg – Listat!

Hittade en kul lista hos Carola Wetterholm, som jag passade på att låna. Så, här får ni ett bonusinlägg i dag, i tillägg till det föregående. 🙂

💐Äktenskap: Två, och jag gör ALDRIG om det. Det var inte positiva upplevelser för mig, inte någonstans.

💔 Skilsmässor: Två, och liksom Carola kommenterade i sin blogg, så gillar inte jag heller att det står “skild” om mig i olika sammanhang, istället för ogift. På vilket sätt är det relevant för någon människa att veta att jag varit gift? Jag förstår det inte. För mig blir det bara en klamp om foten, en påminnelse om ett sedan länge avslutat äktenskap jag inte alls vill förknippas med i dag. Det har över huvud taget inget som helst att göra med vem jag är och vad jag gör i dag. Nada.

💍 Förlovningar: En. Lustigt nog med en man jag aldrig gifte mig med. Jag var däremot aldrig förlovad med de två jag sedan blev gift med, vi hoppade liksom över den biten.

🍼 Barn: Fem❤️ Först en kille, sedan en tjej som numera är transgender och planerar könsbyte, och som lever som kille, sedan akardiska tvillingar som båda dog, och till sist Palatsets yngsta, som fyllde 14 år i dag. Med andra ord har jag tre killar som lever, och två som jag mist, och min dotter blev för ett par år sedan min son istället, även om hormonbehandling och operationer fortfarande ligger i framtiden. Hängde du med? 😛

👵 Barnbarn: Inte än, och det ligger inte i korten än på ett bra tag, som det ser ut just nu. Äldsta sonen är 24, så i teorin vore det fullt möjligt, men han dejtar inte ens för tillfället. 16-åringen vill inte ha barn alls (förståeligt, han har ju nog att tänka på som det är, och är väldigt ung) och 14-åringen vill bli pappa någon dag i framtiden, men jag hoppas det dröjer ett bra tag till. Han är det enda av barnen som uttryckt någon som helst önskan om egna barn för övrigt.

🐱 Husdjur: Inte för tillfället, utöver jättehusspindlarna i källaren och ventilationen, som förra sommaren envisades med att vilja sova i min säng. Men det finns gränser!

🚑 Operationer: Skal vi se…en laparoskopi, följt av bukoperation pga utomkvedeshavandeskap. Jag dog nästan, men klarade mig med stora blodförluster och förlust av en äggledare. Lite två operationer i ett där då, alltså. Därefter två kejsarsnitt, varav ett akut och ett planerat. En laseroperation i London under graviditeten med tvillingarna (för att försöka rädda det ena barnet). En undersökande operation av livmodern eftersom jag under flera år sakta höll på att blöda ihjäl, och något år senare, efter att alla övriga resurser var uttömda, en hysterektomi, som är det bästa jag någonsin gjort. Just ja, och så har jag genomgått tandkirurgi under full narkos också en gång. Så totalt 7 eller 8 operationer, beroende på hur man räknar.

✒ Tatueringar: Två. Ett A på ena axeln, som jag tatuerade efter första skilsmässan, och ett handavtryck på bröstet, över mitt hjärta ungefär. Det sistnämnda är tatuerat efter handavtrycket från en av tvillingarna. Han låg på mitt bröst i några timmar efter att vi hade fått ge upp allt hopp, och bara väntade på att han skulle dö i min famn. Han hade sin hand låg exakt där på mitt bröst, och det allra sista som hände innan han somnade in var att han krafsade lite lätt med handen just där. Jag kunde känna det nu och då i åratal efteråt. Så ett par månader efter förlusten av tvillingarna fick jag handavtrycket tatuerat exakt där.

💎 Piercingar: Inget utöver hål i öronen, men det räknas väl knappast i dag. Har i alla fall tre i ena örat och två i det andra. Har också alltid önskat mig en liten näsring, men eftersom jag dragits med kronisk rinit sedan Dackefejden ungefär, så har det känts som en dålig idé att sticka hål i näsvingen. Men vem vet, en vacker dag kanske jag vinner över riniten, och då jäklars! 😀

🔫 Skjutit med hagelbössa: Nej, men med en rad olika handeldvapen, salongsgevär och luftgevär. En gång i tiden var jag dessutom grymt träffsäker både med pil och båge och med slangbella.

🙏 Bett till Gud: Tror jag gjorde det en gång när jag var typ 10-11 eller så, men jag lyckades inte övertyga mig själv om rimligheten att det skulle finnas någon gud, så det blev med den ena gången.

📺 Någonsin varit på tv: Ja.

🌅 Varit på en ö: Ja, jag är uppvuxen på en ö, rent av.

🦌 Kört på ett rådjur: Nej, det enda djur jag någonsin kört på är en ekorre. Den sprang över vägen när jag kom i relativt hög hastighet i Märsta, och blev alldeles platt när jag råkade köra över den – undantaget svansen, som stod rätt upp och vinkade som en sorgsen plym i backspegeln. Jag blev jätteledsen över den där ekorren, av någon anledning.

😥 Gråtit över någon: Ja.

❤ Blivit förälskad: Jodå, visst blir jag det ibland, men jag är väldigt, väldigt försiktig med att agera på det. Jag har inte haft de bästa erfarenheterna på relationsfronten, och tenderar att sky hela grejen i möjligaste mån. Så oftast behåller jag det för mig själv ifall det finns någon jag är förtjust i, och låter det hela bara spela ut sig i mitt huvud, tills det försvinner av sig självt.

😪 Sett någon dö: Ja. Alldeles för många, och av olika skäl.

 Varit i USA: Inte än.

🚑 Åkt ambulans: Ja, ett par gånger, har jag för mig. Det var efter min hysterektomi, för jag fick en kraftig infektion i bukhålan och blev så fruktansvärt sjuk av medicinerna de gav mig (Betydligt mycket sjukare av det än av själva infektionen. Jag spydde blod till slut. Det var fruktansvärt).

🎤 Sjungit karaoke: Jodå, ett par gånger. Nykter dessutom. 🙂

🏂 Åkt utförsåkning: Nej, jag är längdskidåkare, alla gånger. Utförsåkning appellerar inte alls till mig.

🐌 Ätit snigel : En gång. Det gör jag inte heller om. Hu, vilken obehaglig konsistens!

❄ Åkt skridskor: Hellre än bra, får jag väl säga. Men jag skulle vilja lära mig, framförallt att åka långfärdsskridskor.

🚗 Fått fortkörningsböter: Nej.

🚲 Åkt mc: Satt bakpå med någon som liten flicka, tror det var min morbror, men det är det enda. Annars har jag suttit bakpå någon enstaka gång vid moppekörning i Thailand, det är i stort sett det hela.

🐴 Ridit på en häst: Ja. Hellre än bra även i det här fallet. 😛 Min bonusdotter från första äktenskapet hade dock egen häst, så jag var van att ha hästar runt mig, men jag red aldrig själv.

🐘 Ridit på en elefant: Satt på en elefant en gång som barn. Det var inte en vuxen elefant dock, bara en unge. Fast den var ju rätt stor ändå. I dag skulle jag aldrig göra det, med det jag nu vet om vilda djur i fångenskap och i cirkusmiljö.

💪 Tränat på gym: Oräkneliga gånger, men jag avskyr det. Inte träningen i sig, utan att jag alltid upplever det som att jag inte får vara i fred där. Det är alltid någon medelålders karl som vill “hjälpa till” eller som börjar cirkulera omkring en, och det gör mig så förbannad att jag inte vill gå dit. Dessutom hatar jag att behöva vänta på den utrustning jag vill ha, och att behöva lasta om hantlar eller ställa om maskiner inför varje övning. Istället köper jag nu och då på mig grejer för hemmaträning istället, och trivs SÅ mycket bättre med det.

🚔 Åkt i baksätet på en polisbil: Nej. Däremot har jag sett till att några blivit omhändertagna av polis, framförallt när jag jobbat inom fysisk säkerhet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *