Blodfritt vin

“Vin??”, utbrast 25-åringen i kväll, när han såg mig hålla i vinglaset från i går. “Ja, det är blodfritt…eh, alkoholfritt, menar jag”, svarade jag. Oklart varför jag reflexmässigt svarade att vinet var utan blod, men det var ju för all del också korrekt. Om än måhända ett litet udda svar. 😛 Och 25-åringens förvånade fråga säger väl en del om hur sällan det är jag dricker något dylikt.

Jag provade hur som helst ett par små klunkar till i dag av det halva vinglaset jag hällde upp i går. Och omdömet i dag blir definitivt ‘går att dricka, men gott är det ju inte…’. Tyvärr. Fast än värre var att det kraftiga illamåendet jag drabbades av i går kväll tycks komma av just vinet, för jag mådde alldeles utmärkt innan jag tog den allra första lilla smutten, och kort därefter började jag må illa. Efter ytterligare ett par småsmuttar var det bara att konstatera att det är det alkoholfria vinet som bokstavligen gör mig sjukt kräkfärdig. Så av det halva vinglaset jag hällde upp i går, så har jag druckit strax under en femtedel av den mängden, sedan fick jag hälla bort resten. Och jag lär få göra samma sak med resten av flaskan, tråkigt nog. Men då vet jag det, att även ett alkoholfritt vin rekommenderat av en expert som ett av de absolut bästa, inte alls fungerar ihop med vare sig mina smaklökar eller min mage.

Ingen win-win ändå, när allt kom omkring. Trist.

Annars har det varit lugnt i dag. Planen var sovmorgon, men liksom förra helgen vaknade jag tidigt även i dag. Ja, betydligt tidigare än förra helgen, rent av, för jag vaknade redan 05:30 i morse. Efter att ha lagt mig 00:30. Rätt ont om sovmorgon, med andra ord. 😛

Jag tror att jag vaknade av att 16-åringen klev upp. Han hade vaknat vid 5 och mått uruselt, för han fick mens i går (för den oinvigde: 16-åringen är en transkille, och har därför fortfarande mens) och han blir tyvärr lika sjuk som jag blev på den tiden det begav sig.

16-åringen är eländig.

Vi spenderade morgonen tillsammans, hopkurade på varsin soffa, medan vi ägnade ett par timmar åt att diskutera livet, universum och allting. Sedan mådde han sämre igen och la sig ner för att stödvila lite, medan jag chattade med min syster en stund. Vid 11-tiden kände jag att det var dags för mig också att stödvila lite, och vid det här laget hade 16-åringen somnat. Jag sa hejdå till syrran och följde hans exempel, och lyckades sova någon timme till innan det var dags att göra i ordning brunch. I dag hade jag tack och lov en väldigt enkel planering, som i princip bara innehöll korv och bönor. Snabbt och enkelt att göra i ordning.

Enkel brunch i dag.

Efter brunchen blev det ytterligare en lugn stund innan jag pallrade mig iväg för att handla lite, och sedan göra middag. Jag stickade och tittade på stickpodcasts, och kände mig allmänt trött bara. Det fanns ingen ork att göra något vettigt, utöver matlagning, lite tvätt och att blocka boho-koftan. Ja, för nu är även bältet färdigt! Hurra!

Blötläggning.
Jag försöker sprida ut den på en torkställning. Inte det lättaste med ett projekt i superwash-behandlad merino! Du kan inte lyfta eller dra i plagget medan det är blött, för det sträcker sig i det oändliga om man gör det.

Jag har njutit av att få sticka på något annat igen, och har passat på att få dit några rader på mitt andra koftprojekt. Så skönt att vara klar med boho-koftan! Det projektet har hållit på i 2½-3 år nånting nu, så det ska bli riktigt skönt att bara få lägga det till handlingarna. Åtminstone tills vidare.

Bakstycket till mitt andra koftprojekt växer sakta, men säkert.

Annars finns det över huvud taget ingenting spännande att berätta om den här dagen, annat än att jag fick båda mina paket från Lyko och Eleven. Nu kan jag äntligen få testa lite fler retinol-produkter för min hud! Jag hade inte så farligt mycket utslag i dag, bara någon enstaka blåsa, och inga öppna sår, så det är en perfekt dag att börja experimentera lite med såna här produkter. 🙂

Alla bli-fin-grejer som anlände i posten i dag. 🙂

Äh, hörni, jag orkar inte hålla ögonen öppna längre. Jag måste sova. Håll gärna en tumme att jag kan få sovmorgon i morgon åtminstone, okej? 🙂

Dagens tråkigaste:
Fick besked från ett av de äldreboenden jag jobbar på att två boende har bekräftats ha Covid-19, så nu är det full skyddsutrustning som gäller för oss som jobbar där. Jag har dock inte jobbat där sedan mars, så jag är inte orolig att jag själv ska ha jobbat med boende som varit smittade utan att jag haft adekvat skyddsutrustning.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *