Bakvägen framåt

Även om jag vetat att sannolikheten inte är särskilt stor att jag skulle komma in röntgenutbildningen nu i höst, så är det lik förbaskat enerverande att det fortfarande står ‘Handläggning pågår’. Så jag gick bakvägen istället, och mejlade direkt till institutionen. Inte så mycket för att få bekräftat att det är fullt nu i höst, men för att höra om de tar in studenter även efter att terminen påbörjats.

Det gör de inte. Och jag fick bekräftat att reservlistorna är jättelånga redan, så jag kommer inte få någon plats i höst. Som väntat, men skönt att få det bekräftat ändå.
Och vad gäller mina övriga alternativ, så har jag beslutat att lägga Litteratur C på hyllan för den här gången, helt enkelt för att det finns människor jag inte vill involvera i mina studier om jag inte absolut måste. Och för att det finns en del av mig som ändå vill avsluta det jag påbörjat. Och för att jag gillar ämnet jag skriver om och jag har bästa handledaren, som dessutom säger att han absolut är på att köra igen. Och det känns faktiskt riktigt bra, att han vill göra det fastän jag haft ett så långt uppehåll.

Jag tog upp mina farhågor om jobb och forskning i framtiden, och han säger att det är helt klart tufft att få en doktorandtjänst både inom retorik och litteratur. Han hymlar inte med det, och det gillar jag. Och det är väl det som är det enda negativa med att göra klart min master. Vägen vidare blir så begränsad om man gärna vill forska, som jag vill. Omöjligt är det väl för all del inte, men jag vet inte om jag egentligen är bra nog på teoretisk retorik för att kunna knipa en plats… Min styrka på det retoriska planet har alltid varit den praktiska retoriken. Samtidigt vet man ju aldrig.

Just nu så känns det i alla fall vettigt att gå vidare med min master i retorik, och så får jag söka röntgen igen till nästa höst, om inget annat spännande äventyr dykt upp där emellan. Det kan man ju aldrig veta heller. Jag kanske snubblar över ett drömjobb, vem vet. 🙂

Annars är det inte mycket att rapportera från min kant av världen. Jag är riktigt eländigt trött i dag, efter att ha suttit uppe alldeles för länge natten till i dag, och vaknat innan jag var utsövd. Försökte vila under eftermiddagen, men det ville sig inte. Det slutade med en film nerbäddad i sängen, vilket för all del inte var fy skam. Sedan handlade äldsta sonen och jag en sväng, och nu är planen att vara vaken så länge som möjligt i natt eftersom jag ska köra 44 mil i morgon natt, med start kl 2 på natten. Tänkte jag skulle försöka sova så mycket som möjligt av morgondagen så jag orkar 44 mil i bilen på natten, och sedan kurs hela dagen. Ser jättemycket fram emot en liten roadtrip, och jag är tämligen säker på att kursen kommer vara grymt kul också. 🙂

Hm. Jag håller på att gäspa käkarna ur led här… Kan undra om man kanske skulle försöka sova lite nu ändå?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *