Att lajva en dokusåpa

Alltså, det här blir ju bara värre och värre. Jag fick svar från läraren jag mejlade redan nu ikväll (underbara människa!), och hon berättade att hon tyvärr gått i pension numera och bara jobbar enstaka timmar vid universitetet, så hon kunde tyvärr inte gå igenom uppsatsen jag hade skrivit. Och så hänvisade hon till en annan person, som är väldigt mycket ansvarig för sådana saker. So far, so good.

… not. För det är nämligen så, att den personen var med på examensmiddagen vi hade när jag tog min kandidatexamen, och trots att vi var omgivna av tjusiga 20-nåntingåringar, så var det mitt 37-åriga lår han tafsade på under bordet. Jag sa inget då, drog mig bara undan så mycket det gick, och skakade mentalt på huvudet åt att det var mig av alla människor han valde att idka handspåläggning på, med så mycket tjusiga unga kvinnor runtom oss. Men jaja. Hans fru var höggravid, och det var väl ganska allmänt känd att jag var enveten singel, så han trodde väl jag var ett enkelt byte. Men så blev det inte. Jag höll mig undan, och åkte hem så fort jag kunde efteråt.

Sedan kom Me Too. Och då kom jag att tänka på det där. Det är inte på långa vägar det värsta jag har varit med om, absolut inte, men tanken slog mig att kanske det inte var bara jag. Kanske fanns det unga kvinnor också, som blev tafsade på? Eller äldre, för den delen. Så jag bestämde mig för att berätta om det hela till ansvariga på institutionen, bara för att det skulle finnas dokumenterat att han hade gjort det där. Så att om någon mer dök upp, så skulle de inte vara ensamma. Så tänkte jag. Och så gjorde jag. Och jag sa tydligt ifrån att jag inte var ute efter att göra någon stor grej av det, jag ville bara berätta, varken mer eller mindre. Och efter att universitetet kände sig säkra på att jag inte ansåg mig ha farit illa på något sätt, och att de verkligen skött ärendet så som det behövdes, så hörde jag inget mer om det och jag har ingen aning om vad konsekvenserna blev i andre änden. Jag förmodar att någon tog upp frågan med honom i alla fall, och att han säkerligen vet att det var jag. Om jag var den enda han tafsat på, så behöver han ju inte fundera, men jag tror säkert han fick veta att det var jag i vilket fall.

Ja, ni fattar väl redan nu vart det här bär. För jodå, gissa vem som är den där ansvariga personen jag behöver prata med om det som fattas på mina litteratur B-kurser… 😂
Det verkar inte bättre än att jag håller på att lajva min alldeles egna dokusåpa här.

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *