Att boa

Nu var det ju inte direkt i går jag var gravid senast, men jag kommer ändå mycket väl ihåg det där boandet man gjorde när det började närma sig. När man fixade saker hemma, gjorde sig redo för bebisen, och hur det där liksom bara hände. Det var liksom inget medvetet beslut att göra det, utan det bara kom av sig självt. Så har jag haft med alla mina graviditeter, undantaget tvillingarna, där jag ju aldrig hann komma till den punkten av förklarliga skäl.

Uppenbarligen inträffar det där inte bara när jag är gravid, utan även annars när jag står inför en större livsförändring. Som nu, när jag förhoppningsvis ska börja studera till röntgensjuksköterska i höst. Fast okej, jag har även stört mig enormt mycket på allt kaos här hemma, eftersom jag inte riktigt räcker till på alla fronter, och just städningen är det första som får ge vika. Så det var väl en kombination av ett behov av att få boa lite inför en större förändring och att jag ruttnade fullständigt på det där kaoset som gjorde att jag i dag inledde en enorm städkampanj här hemma.

Under hela eftermiddagen och halva kvällen har jag röjt, rensat, tvättat kläder, tvättat mattor, kastat saker, burit grejer ner i garaget till återvinning, flyttat på möbler och allt vad det nu är. Svetten har minst sagt haglat – och där har vi för övrigt ytterligare ett skäl till att det var viktigt att få det gjort just nu; i mitten på veckan och ungefär 5 dagar framåt ska det bli 30 grader varmt, vilket innebär att jag inte kommer vara människa att göra något vettigt de dagarna (med mindre sjukhuset bokar in mig på jobb, för där inne märker man inte av hettan utomhus), och att städning kommer gå fetbort. Jag kommer vara nöjd om jag fixar att laga mat ens vid 20-tiden på kvällen.

Det blev alltså storstädning här i dag. Och jag skulle vilja säga att jag är klar med hela huset nu, men icke. Jag är inte ens klar med bottenvåningen. Men så har det trots allt varit 25-26 grader varmt i dag, vilket i sig egentligen är alldeles för hett för att jag ska få något vettigt gjort, och jag har behövt många pauser. De har jag i sin tur använt på att binge-titta på Lenox Hill på Netflix. Rekommenderas!

En av sakerna jag gjorde i dag var att slänga sofföverdraget till en av mina tvåsitssoffor. Det var så fult och trasigt att jag inte uthärdade det längre, inte ens genom att täcka det med filtar, så i dag rök det. Istället la jag över en bit möbeltyg jag köpte för ett par-tre år sedan för att klä om kökssoffan, och ah, vad jag älskar det! Det är dock alldeles för dyrt att köpa så mycket tyg till båda mina soffor, men jag önskar jag kunde. Då skulle det få vara mina sommar-soffklädslar. Jag gjorde dock lite efterforskningar och lyckades hitta en affär i Holland där jag kunde köpa tyget (det finns även hos tyg.se, men de har bara 5,7 m kvar, vilket är bara hälften av det jag behöver), och jag har sparat länken ifall jag skulle råka bli rik eller så.

Fulsoffan.
Jag är fortfarande lika kär i det här tyget som när jag köpte det.

Eftersom det skulle kosta i runda svängar 3000 kronor att klä om båda sofforna, så är det inte aktuellt alls. Istället ska jag köpa nya, grå klädslar från Ikea i augusti-september någon gång, tänkte jag, så får det här vara en kompromiss så länge.

Jag blev som sagt inte klar i dag, så nu hoppas jag att jag vaknar och är lika pepp på att fortsätta i morgon som jag var på att ta tag i det hela i dag, så att jag kan få betat av resten av huset innan dunderhettan kommer på onsdag. Fingers crossed!

En annan sak jag också behövde göra i dag var att filma veckans trädgårdsvideo och editera den. Filmandet blev inte av förrän någon timme innan det började bli mörkt, så det var i sista sekund. Editeringen pågår just nu, och eftersom jag upptäckte att jag hade varit enormt skakis när jag filmade, så försöker jag för första gången använda warp stabilizer-funktionen i Premiere Pro, vilket i sin tur innebär att min laptop håller på att kräkas fullständigt. För vad warp stabilizer gör att är analysera varje enskild ruta i den aktuella filmsnutten, och att försöka göra den mer stabil, vilket på min skördetröska till laptop tar enormt lång tid. I skrivande stund håller den på att analysera ett klipp som är lite drygt 3 minuter långt, och behöver ha 1½ timme på sig att göra det. Om jag hade haft samma dator som 25-åringen, så skulle det troligen inte ens ta 10 sekunder. Det skulle i alla fall garanterat ta mindre tid än en minut. Så…ja. Jag blir nog inte klar med editeringen i natt, inte. 😛 Måste verkligen få ihop till en ny dator alltså…

Annat jag roat mig med i kväll är att jobba på adventskalenderpaket till min syster, och just nu har jag 1½ färdigt. Bara 22½ kvar att fixa! 😛 Och så har jag hjälpt 14-åringen att färga håret. Han har pratat om det i ett par år nu, men det har liksom runnit ut i sanden hela tiden, men här om dagen när han hjälpte mig handla fick han köpa ett paket lila hårfärg (nåja, toning). Och i kväll var det alltså dags.

Före.
Efter. Förvisso dåligt ljus och han är fortfarande blöt i håret, men det verkar som några slingor tagit färg sämre än resten av håret. Men det är absolut lila, mer än vad som framkommer på den här bilden.
På andra ställen tog det desto mer. Man skulle kunna tro att det är där håret blivit lite mer solblekt, men det är inte troligt. Båda mina ungdomar tycks ha klara vampyr-tendenser när det handlar om vistelser utomhus i någon som helst sorts dagsljus, och solljus i synnerhet. 😛

Nej, nu struntar jag i det här. Klockan är halv tre på natten och det är fortfarande 20 minuter kvar av warp-analysen på 3-minutersklippet, och sedan ska ytterligare 5-6 klipp, som för all del är jättekorta, också analyseras. Jag lär med andra ord inte bli klar i natt. Jag får fortsätta i morgon. Så…god natt! 🙂

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *