Annandag de luxe

Annandagen har varit som juldagen ungefär, undantaget att jag vaknade redan före kl 8, vilket i sin tur var supertidigt med tanke på att jag inte kom i säng förrän kl 3. Inte kunde jag somna om heller, eftersom skälet till att jag vaknade var en mycket obehaglig känsla av att jag nästan hade halsbränna och att jag hade ätit alldeles för mycket i går. Vilket jag så klart hade. 😛

Mina planer för dagen var att jobba vidare på figuren jag håller på att sticka, börja skriva på kapitelboken, ta en långpromenad och ett långt, skönt bad. Men efter att ha börjat skriva på boken (som känns riktigt bra och som ett roligare skrivprojekt än jag haft på länge) och att ha surrat en stund med min syster på Skype, så stod det klart att en tupplur var absolut nödvändig innan jag kunde göra något som helst annat.

Sagt och gjort, jag välte omkull i soffan och slumrade snabbt till. Sedan sov jag. Och sov och sov och sov. Till slut hade jag tupplurat i 4 timmar, klockan var halv fyra, och det hade hunnit bli mörkt ute igen. 😛 Så jag skrinlade planerna på en långpromenad och bestämde mig för att jag kunde ju köra lite styrketräning istället. Men det blev inget av med det heller, för jag har liksom varit så ofantligt trött även efter min långa tupplur. Istället blev det lite mer jobb på boken, lite tvätt, ett långt bad och fortsatt arbete på min stickade figur, och allting sammantaget har det faktiskt varit en riktigt skön dag ändå. Jag menar, hur ofta kan man ta en fyratimmars tupplur? 😛 😀

Nu har det blivit sent igen, och jag ska strax hoppa i säng. Ja, egentligen skulle jag ha varit i säng redan, men 13-åringen fick ett ryck i kväll och började städa i sitt rum (Frivilligt! Har aldrig någonsin hänt tidigare), och möblera om, och förbereda för att flytta in tv’n som stått i mitt rum in till sig. Han har dammsugit och grejat i flera timmar, och nu börjar det bli ganska färdigt. Nya mattan han fick i julklapp har han lagt på, vi har burit in tv’n till honom, och nu hör jag honom plocka rätt på allt han hade lagt på sängen och ställa i ordning den igen. Jag är alldeles paff över det hela. Han har inte ens bett om hjälp med något förrän tv’n skulle flyttas!

Nu är det mesta klart, fast han behöver en skarvsladd till, och så ska jag skruva upp en brandvarnare inne hos honom. Jag litar inte på gamla tv-apparater, även om det inte är så vanligt numera att de börjar brinna på grund av att det blir damm i dem. Jag har ändå extra brandvarnare ligger, så jag ska skruva upp en inne hos honom i morgon som extra säkerhetsåtgärd.

Annars har jag filosoferat mest i dag. I huvudsak kring hur jag vill att 2020 ska bli och vad jag ska lägga min tid och energi på. Jag har haft flera riktigt jobbiga år på raken nu, och det vore skönt med ett riktigt bra år för att väga upp allt tungt som har varit. Lite idéer och tankar har jag, och under dagarna som kommer ska jag försöka skapa någon sorts planering och wish board för hur jag hoppas 2020 ska bli. Min “2020 vision”, som 13-åringen påpekade för mig här om dagen att man kan kalla det, haha!

Nu: Några varv på mina strumpor, sedan sängen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *