Alldeles, alldeles underbart

Det har varit en alldeles, alldeles underbar helg. En helg som har varit så nära perfekt som det går att komma i min värld. Det har varit god mat, många skratt, mängder av film och serier, massor av kreativiteter, och att sova så mycket man vill. Det blir inte bättre än så.

Gårdagens pizzor försvann snabbt som blixten, men jag hann knäppa en bild på dagens köttbullar. Köpeköttbullar och köpemos, men vet ni, det är faktiskt helt okej att inte göra allt från grunden jämt. Även om jag föredrar det. Men gräddsåsen var i alla fall hemgjord. Och gott var det. Vi slog på en repris från i går på efterrätten, och gjorde kladdkaka i dag med. Fast med hallonmousse i dag, istället för vanlig grädde.

Söndagsmiddagar behöver ju inte vara svårare än så här.
Kladdkaka med hallonmousse – inte alls dumt!

Jag hade tänkt sy lite mer i dag, men hann inte riktigt med. Däremot sydde jag ett par nya onämnbara sent i går kväll. Inget fancy alls, men jag märker att jag blir bättre för varje gång jag gör dem, så snart ska jag nog ge mig på lite mer avancerade grejer.

Nickypokes! …som jag en gång för länge sedan fick lära mig var ett brittiskt slanguttryck för trosor.

Annars har det varit en rätt soft dag. Mellanungen börjar förberedande gymnasiestudier i morgon och ska ägna ett år åt att läsa upp högstadiebetygen. Han har inte mått så bra under de senaste åren, och tyvärr tog skolarbetet stryk också. Jag hoppas dock det ska gå till sig under det kommande året, och att han ska hitta nya kompisar som kan ge livet en lite annan mening än det som varit. Hur som helst, vi har pratat en del om såna saker också, framtid och förväntningar och allt sånt. Även den yngsta, 13-åringen, och jag har haft liknande diskussioner den här helgen. Det känns bra. Ofta känns det som att de inte har tid och engagemang för de djupare samtalen alls, det är alltid något som lockar online istället, så man får vara glad för de gånger man når fram till dem.

I dag stickade jag färdigt den där designen jag är så nöjd med också, och jag har precis börjat montera den. Sedan ska ett grovt utkast till mönster renskrivas, sedan ska jag lägga upp en till likadan. Jag håller precis på att färga upp garn för det, i en av mina andra favoritfärger, min höstfärg. Älskar den! Ska även färga upp samma färger på en annan garnkvalitet, för att sticka en tredje tröja av en annan design (dock inte min), som jag också tokgillar.

Montering pågår! Och ja, jag lyxar till det med ett halvt glas vin också… 😛
Garnfärgning pågår.

Jag har även varit lite i jul-modus i dag. Normalt sett förbereder jag kommande jul under hela året, eftersom jag är en julnörd av ofantliga mått, men i år är jag alltså sent ute. Mina listor var knappt påbörjade ens. Mycket för att det där med inkomster varit rätt bristfälligt i år. Men jag jobbar på det, och hoppas kunna skrapa ihop några kronor till julklappar åt ungarna, samtidigt som jag tänkte göra en del grejer också. Fast jag tycker det är svårare numera, när ungarna är så stora. Att sticka något åt dem är ingen idé längre, de vill helt enkelt inte ha sånt. Men jag hoppas komma på något jag kan snickra eller sy i alla fall. Förra året fick exempelvis alla tre en varsin kroppskudde, som blev en jättelyckad present. Enkel att göra var den också, och kostade inte många kronor. Jag köpte fyra täcken hos Jysk som de hade extrapris på, såna som var lite kortare än vanliga täcken och hade ganska fluffig fyllning, och 5-meterspaket med bomullstyg hos Rosa Huset, även det på extrapris. Sedan sydde jag ett långt rör av tyget, rullade ihop täckena på längden, och sydde breda band av det överblivna bomullstyget för att knyta ihop båda ändarna. Fyra stycken kroppskuddar (jag gjorde en åt mig själv också) och det hela tog bara en kväll att knåpa ihop. Jag verkar inte ha något kort på dem dock, så jag får visa er dem en annan gång. Och om jag kommer ihåg det, ska jag visa YouTube-kuddarna jag gjorde året innan.

Hur som helst, jag lekte lite med Google och försökte hitta lite nya julklappsidéer, och då ramlade jag över de här galet coola julstrumporna! Nu har vi jättefina julstrumpor, både sydda och stickade, så vi behöver inga fler åt oss själva, men jag ska baske mig göra såna här som dekoration i år. Är de inte fina?? Jag tycker de är grymt coola. 😀

Elf stockings <3

Jag tror faktiskt jag ska runda av den här söndagskvällen i lite julanda, och snickra lite varm choklad med pepparmintstång och grädde, och titta på en julfilm medan jag monterar min nyss färdigstickade tröja. Ute är det becksvart, regnet vräker ner, och diskmaskinen surrar i köket, och kroppen känns helt avslappnad. Alldeles, alldeles underbart. <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *