30 år från nu

I dag blev en betydligt bättre och framförallt mer produktiv dag än gårdagen. Om vi bortser från att perkulatorn dog då, vill säga. Fast jag retade mig en hel del på den där rackarn i vilket fall, så jag är inte jätteledsen över att den har dött, det ska medges. Exempelvis som det här med att den efter ett tag plötsligt börjar koka om kaffet igen, det var grymt irriterande, och innebar att jag inte kunde göra som jag alltid gjort med mina perkulatorer – bara lämna den på hela dagen.

Att jag inte har budget för att köpa en ny perkulator är en annan femma. Kollade lite snabbt, och den varianten jag vill ha, som dessutom är typ den billigaste, går loss på 600 spänn. För en plåtmanick med inbyggd upphettningsanordning så att den kan koka kaffe…alltså, det är ju mer än bara lite vettlöst i min värld. Men det värsta var att numera har ALLA perkulatorer någon sorts spärr som gör att de stänger av sig efter 40 minuter. GAAAAH! Ungefär där blev jag vrång i största allmänhet och beslöt att det var dags att uppfylla en annan önskan jag haft i lång tid, men inte prioriterat: En gammaldags, hederlig kaffepanna. För ni kan gilla era moccamastrar och kaffebryggare hur mycket ni vill, men i mitt hem ska kaffet _kokas_, så är det bara. 😉

Jag tänkte att en kaffepanna kan väl omöjligen vara så dyr…väl? Men döm om min förvåning när jag upptäcker att den billigaste jag hittar online kostar 279 kr, och så frakt ovanpå det. Sweet lord. Det fick helt enkelt bli en sväng på second hand för att se vad de kunde tänkas ha. Den närmast mig hade tyvärr stängt i dag, men på nästa ställe hade jag turen med mig, och hittade en kaffepanna för 80 kr – yeay! Köpte den och passade på att sladda förbi Ica för att handla lite mat också. Sedan blev det snabba ryck hem och byta om, så att jag skulle hinna med åtminstone en kort powerwalk innan det blev mörkt. Tyvärr kände jag fortfarande av smalbenet litegrann, men jag hade ändå inte för avsikt att springa i dag, och det kändes mycket bättre än det gjorde i måndags, så jag är nöjd med mina 5 kilometer i dag. 🙂

Väl hemma igen blev det att sparka igång diskmaskinen och sedan krypa ner i ett varmt bad. Ljuvligt! Håller just nu på att läsa en bok om Dolly Parton – riktigt intressant! Dock lyckades jag på någon vänster dra ner duschdraperiet och stång och hela faderasket i huvet på mig själv medan jag låg där, hur nu det gick till. 😂

Kvällen har mest ägnats åt matlagning, äta, trycka i sig en massa godis och lite hushållsbestyr. Kaffepannan hade en kant inuti som såg ut som fastbränt kaffe, så jag tog Svinton fatt och gnuggade lite, och på mindre än en minut hade jag en kaffepanna som ser sprillans ny ut även på insidan. Oh, som jag längtar till i morgon och det första riktiga kokkaffet på åratal!

Kom på att jag har såna här Oreo-fudge-bollar kvar i frysen sedan i julas.

Anyway, jag har suttit och tittat på Grace & Frankie på Netflix i kväll. Jag var typ halvvägs genom säsong 4 senast jag tog en paus, men när en kompis nämnde att säsong 6 var ute nu, så tänkte jag att jag skulle fortsätta titta. Och det slog mig att de här karaktärerna är typ 30 år äldre än jag är nu, och jag kommer på mig själv med att tänka att jag antagligen kommer bli precis sådär. Eller någon sorts hybrid mellan de där två, snarare. De har en massa hyss och projekt för sig, och dejtar och har sig också, och vet ni – jag kan slå mig i backen på att sådär kommer jag också hålla på om 30 år. Dejtandet vet jag inte, men å andra sidan – vem vet. Men att jag också skulle kunna få för mig att starta ett företag som säljer dildos till äldre kvinnor, det tror jag säkert jag skulle kunna hitta på, haha.

30 år från nu…det är faktiskt ganska lång tid, när man tänker efter. 30 år åt andra hållet, då var jag bara sjutton, och de första fyra åren av de där 17 kom jag inte ihåg så värst mycket av. Det är en fascinerande tanke. 30 år från nu. Var är jag då? Var bor jag, vilka umgås jag med, vilka intressen lägger jag mest tid på, vad jobbar jag med?

Det blir spännande att se! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *