3 av 4 avklarade

Den här veckan har jag visst lyckats samla en bunt ärenden och måsten på rad i dagarna fyra. Det är möten och telefonsamtal, tidsbokningar och reparationer, läkarbesök och besiktningar. Ni vet, idel såna där saker som mer än något annat äter upp min energi. Undra på att man tvärslocknade på soffan i eftermiddags, efter att ha betat av tredje dagens alla punkter. 😛

I dag fick jag besiktat bilen, som gick igenom utan problem. Jag fick anmärkning på några glödlampor bara, sånt som jag inte behöver göra någon ombesiktning på. Dels lampan till registreringsskylten i bak (fungerar de någonsin när man är på besiktningen?), och dels sidoblinkers på båda sidor, som sitter monterade i speglarna på min bil. Men det roliga här var att lamporna inte var trasiga, utan saknades helt och hållet på båda sidor, haha. Jag har aldrig lagt märke till det, och har i ärlighetens namn inte ens funderat på att det skulle vara sidoblinkers monterade i speglarna. Och besiktningskillen bara garvade och sa att det var som om någon servat bilen och helt sonika glömt att skruva dit glödlamporna. Men jaja, det är ju enkelt att åtgärda, och jag slipper ombesiktning i alla fall.

Besiktningskillen var för övrigt grymt trevlig, och vi stod och snackade en stund när besiktningen var klar. Jag ställde ett par frågor kring att sätta dragkrok på bilen och vad som gällde kring besiktning i det läget, och tydligen behöver jag inte registreringsbesikta bilen på nytt för det, utan det är bara att skruva dit en dragkrok och se glad ut. Däremot behöver jag antagligen in på Volvo så att de får registrera att bilen nu har dragkrok, och så montera in någon liten låda, som gjorde så att släpkärran fick mer än bara bromsljus. Han hade nämligen råkat ut för det själv, att han genom eluttaget bara hade bromsljus, men inga blinkers och så, och att han var tvungen att dra förbi Volvo och få fixat det där med registreringen och den där lilla lådan de ville montera. Det skulle tydligen kosta en femhundring ungefär, vilket låter rätt dyrt för en sån liten grej, men jaja. Det är ju fortfarande en mindre kostnad jämfört med vad det kostar att köpa krok och elgrejer + få det monterat.

Vi snackade lite om buss och att bygga husbuss också, och det var nästan lite tråkigt att avsluta och dra iväg. Jag hade kunnat tänka mig att fortsätta surra om de där sakerna, men han hade jobb att göra och jag hade ett par ärenden kvar också.

På hemvägen blev det mellanlandning på Ica i det lilla samhället nästgårds, där de håller på att bygga om hela affären invändigt. Det kommer bli galet snyggt när det är klart, men det är något av en extremsport just nu att kryssa sig fram mellan gamla och nya hyllor, vagnar med allt möjligt och alla byggarbetare, för inte att tala om att försöka lokalisera det man ska köpa. Samtidigt blir det ju lite sport att lyckas också, haha. I dag hittade jag allt utom två saker; ris och grönsaksbuljong. Och så hämtade jag det ena av mina tygpaket, som kom i dag! Det innehöll tyget till klänningen jag längtat så efter att sy. Och till den andra Ica-affären, den som ligger alldeles bortanför mitt hus, hade det andra tygpaketet kommit, så jag stannade där med för att hämta det, samt handla de där sakerna jag gick bet på.

Tygpaketen har kommit! Jag är jättenöjd med fjärilstyget till klänningen, och supernöjd även med de andra två tygbitarna, som ska bli underkläder. Färgerna på dem ser inte helt rätt ut på bilden dock; de är syrenlila och ljust beige, inte skarpt rosalila och vitt, som de ser ut att vara på min skärm iaf. Fjärilstyget ser dock ut att stämma ganska bra överens med verkligheten.

Jag hade en halv tanke på att börja klippa mönster och tyger redan i eftermiddags, men jag blev så trött och frusen att jag helt enkelt fick tippa omkull och sova en stund på soffan. Sen blev det matlagning och soffhäng, och jag passade på att sticka massor på min nya kofta, medan jag tittade på filmen ‘Midway‘, som jag inte hade sett ännu.

Stickning galore! Bakstycket är nästan klart nu, jag är nästan uppe vid avmaskningarna för halsen, och det är bara typ 6 cm kvar tills jag är färdig med den här delen, som är den största på koftan.

I morgon är det tack och lov sista dagen av ärenden, men eventuellt också den jobbigaste. I dag fick jag nämligen läkartid för 14-åringen också i morgon, vilket innebär att vi måste fläka ut oss fullständigt två gånger på raken – en gång med 14-åringen och en gång med 16-åringen. Som tur är får vi träffa samma läkare både gångerna, med någon halvtimme-timmes mellanrum, så det är ju inte allt man behöver upprepa. Håll gärna tummarna att vi kan få adekvat hjälp i morgon! 🙂

En annan intressant sak i morgon är att jag tänkte ta med sommardäcken och få dem bytta, för det är sista dagen man kör lagligt med vinterdäck. Lite oklart dock hur jag ska få plats med både ungar och däck dock, för två av däcken måste jag ha i baksätet… 😛 Men jaja, det ordnar sig nog.

I morgon är det ju sista april och Valborg också, något som normalt sett firas väldigt mycket i Sverige, och i Uppsala-trakten i synnerhet. Själv har jag dock aldrig firat i någon större mening, inte mer än att jag någon gång tagit med mig barnen för att titta på närmaste brasa när de har varit hos mig på Valborg. Så årets restriktioner kommer inte märkas alls egentligen för oss, utan jag ser mest bara fram emot att få komma hem efter vändan till människobyn och läkare och allting, och att få göra lite laxpasta till middag och sedan sjunka ner i soffan och bara njuta av att inte ha några fler inbokade måsten, möten eller annat på flera dagar. Det kommer bli ljuvligt!

Nå, nu är det nog dags att tvätta sitt ansikte, ge tomater, paprika och annat odlat lite vatten, och krypa ner i sängen. I morgon blir det nya stordåd! …eller i alla fall sommardäck på bilen och kanske en möjlighet att andas lite lättare efter besök hos läkaren. Håll gärna en tumme för det. 🙂

Dagens inspiration:
Stephanie Kilgast.

Villhöver! 💕

2 kommentarer

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *