2019 års godaste maträtt

Det här är något av det godaste jag vet om just nu, och definitivt den rätt jag ätit flest gånger i år. Receptet hittade jag hos Coop, när jag letade efter vegetariska rätter, eftersom jag ville hitta några nya såna favoriter. Och gissa om den här blev en favorit!

Det som också är så bra med den här rätten är att den är enkel att tweaka, och att man kan ta rätt på rester för att göra den också. Win-win! Själv äter jag exempelvis inte blomkål, för det får mig att svälla upp typ som Vernons syster Marjorie i Harry Potter (hej, IBS…). 😛

Grönkål är förresten något som jag försöker få in mer av i min diet, och den här rätten är ett bra sätt att få till det på. Men för den som inte ätit stekt grönkål förut, så kan jag ju nämna att konsistensen var lite av en överraskning för mig. Stekta grönsaker är ju normalt sett antingen lite krispiga eller helt mjuka, men grönkål blir lite annorlunda. Den vill liksom hänga ihop lite mer, kan man säga, och man får tugga lite extra. 🙂

För mig var det här dessutom första gången jag använde tofu själv. Jag har inte ätit tofu många gånger i livet, och det har alltid varit i lunchrätter jag handlat på stan. Så det första jag fick lära mig var att det inte bara var att ta fram tofu, choppa upp den och steka på, som man gör med halloumi, tex. Nej, tofun måste man ta fram minst en halvtimme innan, ta ur paketet, lägga på hushållspapper och sedan lägga något tungt ovanpå, för att pressa ur överflödsvätska. Hade ingen aning om det, jag. Sen ska den stekas _ordentligt_, annars blir det lite sladdrigt och en inte så kul konsistens. Så stek på den rejält. Och jag måste säga, att en fördel med tofu är ju att du kan krydda den med precis vad som helst, precis som kyckling.

Förresten kan man så klart göra den här rätten med halloumi istället också. Eller korv, eller vad man nu råkar ha hemma. Men själv föredrar jag med tofu. Och people – den där kombon av majonnäs och Sriracha ovanpå…MUMS! Älskar Sriracha, och det här är galet gott! 🙂

Just ja, ni kanske vill ha receptet också? Det hittar ni HÄR. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *