15 år

I dag skulle den här lilla plutten och hans bror ha fyllt 15 år om de hade fått leva. Men så blev det inte, och historien om mina akardiska tvillingar är en som jag berättat många gånger sedan dess. Jag ska dock inte göra det i dag, även om den berättelsen inte finns i den här bloggen ännu. Det får bli en annan dag.

I dag har jag haft en soffdag. Jag sov bra natten som var, låg inte vaken mer än kanske 1½ timme innan jag somnade, och plockade sedan ihop drygt 8½ timmes sömn. Det känns, i dag känner jag mig mänsklig igen på riktigt. Dock har jag varit lite seg och trött, och unnat mig en soffhängsdag där jag egentligen inte gjort så mycket annat än att kolla på YouTube. Jag har knappt ens stickat något, det har varit skönt att bara vara. Fast jag gjorde faktiskt en onlineutbildning om demens, som jag blivit ombedd att gå igenom innan morgondagens jobbintervju. Det var inga större konstigheter. Där fanns även en kurs i basal hygien som jag inte kunde göra, eftersom den var nerplockad sedan 31 januari, och den nya versionen inte skulle vara online förrän veckan som kommer. Inte så mycket att göra åt, jag försökte i alla fall.

Jag har även funderat lite kring min framtida plan B. Vad vill jag göra om jag nu inte skulle komma in på röntgenutbildningen? Okej, jag kommer komma in, men ifall att. Jag kan ju söka fler saker, och då känns det självklart att jag ska göra det. De kommer ju automatiskt falla bort oavsett om jag kommer in på mitt förstahandsval. Så jag kikade lite på sjuksköterskeutbildningen igen, och tänkte att jag skulle ju kunna gå den vägen och sedan specialisera mig inom något område. Och nu när jag släppt taget om allt annat, och liksom pensionerat mig från alla de planer jag haft tidigare, så känns det som ett absolut tänkbart alternativ. Inte minst med tanke på att jobbmöjligheterna inom det området också är väldigt goda, precis som inom röntgen. Så jag skickar nog med det som alternativ på min ansökan också i mars.

Det är inte så mycket att rapportera annars på min kant i dag. Jag känner mig seg och loj i dag, kanske för att jag fortfarande återhämtar mig från min insomnia-vurpa, eller kanske på grund av vädret. Det är regnigt och blåsigt så det räcker och blir över, och helt enkelt fint väder ute att vara inne i. Sicken tur att det är söndag, så man kan göra just det med gott samvete! 😛

I morgon är det måndag – igen! Fattar inte att tiden går så fort alltså… I alla fall, i morgon blir det jobbintervju, och så ska jag hinna förbi biblioteket, och så ska jag ÄNTLIGEN få köpt hem en rulle mönsterpapper, så att jag kan få klippt ut några av de mönster jag velat sy ett bra tag. Var hur sugen som helst på en syhelg för några veckor sedan, och hade helt glömt att jag hade slut på mönsterpapper. Snyft. Det blev inte så mycket sytt den helgen, och jag har inte tagit mig för att beställa hem nytt mönsterpapper, eftersom frakten kostar lika mycket som rullen med pappret. Det har känts lite sådär, faktiskt. Men i morgon ska jag ju till stan i vilket fall, så då kan jag passa på att köpa där. Hurra! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *