14 år i dag!

I dag fyller Palatsets yngsta invånare 14 år. Tänka sig, bara fyra år kvar, sedan är alla mina barn myndiga. 😀 Det är riktigt häftigt, tycker jag.

Vi har firat i lugn och ro, som vi brukar göra. Ingen av oss är särskilt intresserade av att bjuda in till kalas, utan vi nöjer oss med vårt eget sällskap, och god mat och tårta/fika som födelsedagsbarnet får bestämma. För oss är det de allra bästa födelsedagarna och det var åratal sedan vi firade på något annat sätt.

I dag blev det hamburgare och pommes frites (jag passade på att värma på en klutt överbliven potatisgratäng också) till födelsedagsmiddag, följt av fika och nostalgisk “glasstårta”.

Hamburgare, pommes och potatisgratäng. Och nej, jag gick inte ner i vikt i dag heller… 😛
Fika finns det fortfarande gott om efter jul och nyår. Ursäkta bildkvalitén, det var lite ont om ljus i vardagsrummet när jag tog bilden.
Nostalgisk “glasstårta”. 14-åringen önskade sig denna eftersom det var så de firade födelsedagar på dagiset i Uppsala. Den består helt enkelt av en hel låda sån där 2-liters vaniljglass, som jag välte över på ett fat, och serverade med frukt. Definitivt enklaste och snabbaste födelsedagstårtan jag någonsin gjort.
Lite kolasås på det, och vi hade en riktigt ljuvlig födelsedagsglasstårta. 🙂

Vi har blivit extremt förätna under julveckorna, så till den milda grad att jag helt glömde bort att göra den sedan veckor tillbaka planerade efterrätten i dag: Norsk karamellpudding. Jag kom på det medan vi käkade hamburgarna, så det var ju lite i senaste laget att göra något åt saken då. Vi bestämde att vi gör det när vi firar min födelsedag istället, lite senare den här månaden. Det är ju inte direkt som att det gått någon nöd på oss i matväg vare sig i dag eller någon annan dag på sistone. 😛

I övrigt har jag passat på att njuta av en klar himmel och solsken även i dag, och jag tog mig ännu en kort powerwalk. Ljuvligt! Det innebär att jag den här veckan petat in drygt 15 km på träningskontot, och under årets första dagar petat in en mil (första dagen jag återgick till mina powerwalks var tisdag denna vecka, som alltså även var nyårsafton och därför tillhör förra året). I morgon blir det nog inget dock, för i morgon ska 16-åringen och 14-åringen hämtas av sin far. Det innebär att förmiddagen kommer försvinna i att försöka kolla så att de har allting med sig som de behöver inför skolstart, och när de väl blivit upphämtade så kommer det dels bli mörkt ganska snabbt därefter, och ett riktigt otrevligt väder med snöslask och sånt. Soffhäng i morgon, således, om jag nu inte känner mig inspirerad att dra igång lite styrketräning inomhus istället. Det vore i och för sig ganska skönt också, när jag tänker efter…

Klarblå himmel i dag, men ganska blåsigt. Varm jacka och mössa var ett måste, och jag passade på att provgå finmössan jag fick i julklapp av min syster. 😀

Håhåja. Årets första lördagskväll, och i dvd’n snurrar den första ‘Pirates of the Caribbean’-filmen, på 14-åringens önskemål. Själv har han gosat in sig i en filt på andra soffan och tvärslocknat. Vi har jobbat en hel del på att vända på dygnet de senaste dagarna, så han får helt enkelt lov att sova för natten där. Med lite tur sover han ända till morgonen och kommer rätt på en gång. I värsta fall vaknar han vid midnatt och kan inte somna om… Håll tummarna för det förstnämnda!

Själv ska jag nog sysselsätta mig med disk och stickning resten av kvällen. Det känns i kroppen att jag varit ute och rört på mig de senaste dagarna, jag känner mig sådär skönt avslappnad som man blir då. Lite snopen känner jag mig dock över att ungarna åker redan i morgon, jag trodde faktiskt vi hade två dagar till av jullov. Dels för att jag hade fått för mig att tisdag var 6 januari av någon anledning, och dels för att jag trodde de skulle stanna hos mig ända tills dess. Men så ringde deras far i dag och ville hämta dem redan i morgon, en dag innan sista dagen på jullovet. Som ju alltså är måndag och inte tisdag, som jag inbillat mig. Men samtidig spelar det ingen roll egentligen, för vi hade inte planerat något särskilt, och vi har haft en alldeles, alldeles underbar julledighet. Men nog kommer det kännas tomt här när det bara blir äldsta sonen och jag på veckorna igen, innan man vant sig. Fast innan man vet ordet av, så är det jul igen! 😛 Årets julplanering är redan påbörjad, och vi har redan spikat större delen av matsedeln och vilket julgodis som ska göras, och de första julklapparna är redan på gång. Julen 2020 kommer bli precis lika underbar som årets jul, det tvivlar jag inte en sekund på.

Förresten, visade jag er den fantastiska solnedgången vi hade i onsdags?

Årets första solnedgång.

Stickning var det, ja. Hoppas ni också njuter av de sista dagarna av jullovet! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *